IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво казва Библията за парите

Някои инвестиционни титани като Уорън Бъфет и Джон Темпълтън вече са използвали библейски код, смята бившият пастор Шон Хайман

18:13 | 27.10.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Какво казва Библията за парите

Повечето хора познават Шон Хайман от редовните му появи по Fox Business, CNBC и Bloomberg Television, но онова, което не знаят, е че Шон е бивш пастор, и че тайната му за инвестирането е вплетена в Библията, пише онлайн изданието Money News.

Вероятно това е едно от обясненията защо, въпреки безупречната му способност да предвижда точни движения на пазара на ценни книжа, Шон често е обект на присмех заради уникалния си подход и виждане за инвестирането.

Например преди няколко месеца Шон се появи по Bloomberg Television. По онова време книжата на Best Buy (BBY) бяха близо до историческия си минимум от 16 долара. Шон прогнозира, че те могат да достигнат 11 долара, след което бързо ще тръгнат нагоре и ще се повишат до 25 долара, а до една година ще се качат до 40 долара на акция.

Друг коментатор в студиото на практика се подигра на Шон заради позицията му и заяви: "40 долара за Best Buy? Ако това се случи, Apple (AAPL) трябва да достигне 1500 долара. Това е най-смехотворното нещо, което съм чувал някога". (по онова време акциите на Apple се търгуваха за 650 долара на акция).

След няколко седмици обаче Шон се смееше последен. Best Buy паднаха до 11,20 долара на акция и оттогава са нараснали до 30 долара по пътя си към 40-те долара... точно както предвиди Шон. (по ирония на съдбата книжата на Apple поевтиняха до 400 долара за акция).

Шон признава, че тайната на успешните му прогнози се крие не в опита му в Charles Schwab или пък сложните алгоритми, които използва за изчисленията си на фондовия пазар. Тя е в Библията. Според него именно там е основата на инвестирането и в свещената книга всъщност има вплетен "библейски паричен код".  Благодарение на него той е успял да стигне от ситуация, в която изкарвал по 15 000 долара годишно, до днешното си положение да дарява по 50 000 долара годишно.

Шон твърди, че някои инвестиционни титани като Уорън Бъфет и Джон Темпълтън вече са използвали този код, за да натрупат милиарди.

Във видеоклип, в който обяснява подробности за кода, Шон използва заветите на цар Соломон, Исус и апостол Павел как всеки може да се избави от дълговете си, да прави разумни инвестиции и морално да натрупа сериозно състояние.

Шон дори разказва за "съкрушителен 'финансов грях', който заслепява мнозина... и може да Ви струва до 41% от спестяванията Ви". Онова, което е най-опасно в този грях, е че в началото той изглежда невинен и безопасен.

В края завършва със своя "12-12-12 план за инвестиции". Това е прост план, изложен стъпка по стъпка, който можел да превърне човек в инвеститор и филантроп.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още