Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Конкурс за студенти с интерес към управлението на финансите

Наградата за победителя в конкурса е пълна стипендия в London School of Economics (LSE) Alternative Investment cource 2019

Конкурс за студенти с интерес към управлението на финансите

Снимка: Ройтерс

Студентите в 3-и или 4-и курс или магистърски програми в български университети с  интерес към капиталовите пазари и финансовия риск, могат да участват в тазгодишния конкурс на фондация „Александър“, посветен на анализа и управлението на алтернативно инвестиционно портфолио.

Наградата за победителя в конкурса е пълна стипендия в London School of Economics (LSE) Alternative Investment cource 2019, което ще се проведе от 29 юли до 16 август 2019 г. в Лондон.

Желаещите да участват трябва да разработят есе, посветено на алтернативна инвестиция в размер на 100 000 евро. Алтернативното инвестиционно портфолио (без акции и облигации) трябва да бъде на български или международен пазар и да бъде добре защитено и аргументирано.

Студентите, които желаят да се включат в конкурса, трябва да изпратят есето, заедно с автобиография на английски език от най-много две страници, в срок до до 29 май 2019 г. на следния електронен адрес: LSE@aleksanderfoundation.org.

Всички документи трябва да са на английски език и да съдържат името и фамилия на своя автор в името на файла.

Четиримата най-добри кандидати от първия кръг на конкурса ще бъдат поканени на интервю. За тази цел те ще бъдат известени по електронна поща. Крайният резултат ще е известен на 3 юни.

В конкурса на фондация „Александър“ могат да участват всички редовни студенти от четвърти курс от бакалавърската програма или учащите магистратура в някой от признатите български висши учебни заведения. Те трябва да имат успешно завършен курс на обучение по математика и статистика, отлична академична справка и много добри познания по английски език.

Стипендията ще покрие всички разходи за победителя.

По статията работи: Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Стратегии
МОН предлага 113 да са новите иновативни училища