Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Над 60% от американците - готови да сменят работата си

Почти половината от служителите посочват, че биха предпочели друга работа дори при настоящето си възнаграждение, но при възможност за по-добро израстване

Над 60% от американците - готови да сменят работата си

Снимка: Getty Images News

Близо 63% от американците, заети в средноголеми компании, са готови да сменят работното си място. Това сочи проучване за 2016 г., проведено от ADP Research Institute, съобщи Bloomberg.

Докато увеличение на заплащането с 13% би било стимул за смяна на работното място, 46% от служителите посочват, че биха предпочели друга работа дори при настоящето си възнаграждение или по-ниско, но при възможност за по-добро професионално израстване.

Работодателите, които срещат трудности в намирането на подходящите кадри, също е необходимо да се фокусират повече върху задържането на работната сила с оглед на по-ниското равнище на безработица от 2007 г.

През тази седмица бяха публикувани три доклада, които илюстрират очертаната картина на пазара на труда. Спадът на съкращенията на персонал поддържа молбите за помощи при безработица близо до 40-годишно дъно. Новите работни места достигат 8-месечен връх през март, а през април делът на малките компании, които изпитват трудности при запълване на новооткрити позиции, е на най-високото си ниво от 2000 г. насам.

17% от американците търсят активно работа, 46% обмислят смяна на работното си място, ако условията позволяват израстване, а 63% от служителите са готови да напуснат сегашната си работа, сочи изследването на ADP, проведено през септември, сред 2 156 работодатели и 800 средни компании с персонал от 50-199 служители.

То показва още, че работодателите имат частична представа затова каква част от работната си сила рискуват да загубят в конкурентната среда. Фирмите надценяват дела на активно търсещите работа лица и подценяват дела на пасивно търсещите.

27% от служителите посочват, че през първото тримесечие на годината са сменили работното си място в рамките на последната година, с което бива отчетен най-голям дял по този показател от изготвянето на проучването от 2014 г. досега.

Пазарът на труда в САЩ се намира близо до пълна заетост, смятат анализатори – една от причините, които подкрепят очакванията за повишение на лихвените проценти от страна на Федералния резерв през юни. Въпреки това ръстът на заплащането остава доста скромен. Почасовото заплащане, коригирано с инфлацията, нараства с 0,4% през последните 12 месеца до април, обявиха от Министерство на труда в петък.

Още подобни анализи четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Почти половината от служителите посочват, че биха предпочели друга работа дори при настоящето си възнаграждение, но при възможност за по-добро израстване----еййй, кога ли този грешен ... майндсет (да ползвам американски) ще се промени, когаааа ?

Още от Стратегии
Ще доведе ли хибридният модел на обучение до по-устойчиво образование?