Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Стратегии

Проф. Стив Ханке и експерти ще дискутират нуждата от финансово образование

Световноизвестният финансист идва в България за участие в конференцията Образование и бизнес, а модератор ще бъде Нейра Чехич от Bloomberg TV в Лондон

Проф. Стив Ханке и експерти ще дискутират нуждата от финансово образование

Стив Ханке. Снимка: Investor.bg

„Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика” - това е темата на конференцията, която ще се проведе на 11 май от 9 часа в София хотел Балкан.

Необходимостта от финансово образование и вярната посока за устойчива икономика ще бъдат дискутирани от представители на държавните институции, на неправителствени организации, на бизнеса, преподаватели от висшите и средните училища. 

Стив Ханке е професор по приложна икономика и директор на Института за приложна икономика, глобално здравеопазване и изследване на бизнес предприятията в университета Джон Хопкинс в Балтимор. Той е старши научен сътрудник и директор на  проекта "Проблемни валути" към Cato Institute във Вашингтон; старши съветник в международния монетарен изследователски институт на университета Ренмин в Пекин; специален съветник на Центъра за финансова стабилност в Ню Йорк; редактор на Globe Asia Magazine. Проф. Ханке е и член на съвета Харта на Дружеството на Икономическо измерване и финансовия консултативен съвет на Обединените арабски емирства. 

Още по темата

Конференцията „Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика” се организира за втора поредна година като част от мащабното сътрудничество между  световния медиeн гигант Bloomberg TV и националната телевизия България он ер. Дискусиите тази година ще бъдат модерирани от Нейра Чехич, журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон.

Запазете своето място сега и станете част от реалния дискусионен форум за образованието в България!

Повече информация може на намерите на сайта на събитието! 

По статията работиха: автор Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 4 години
Няма профилна снимка
Финансовото образование следва да започне с напълно компютъризирани тестове на фолк-певачиците по банките, които бяха назначени по времето на Царя по еротична линия със закупени също по еротична линия всякакви дипломи директно от пилона на стриптийз-кръчмата в чашката на язовира, и които днес се представят за кредитни инспектори от световно ниво и за топ инвестиционни съветници от световна класа.
- Един тест по финанси, кредит и застрахователно дело.
- Един тест по електронни валути и сигурност на трансакции
- Един тест по криптография, криптоанализ и кибер-сигурност
- Един тест по банкови, финансови и кибер-измами
- Един тест по високочестотна електронна търговия
- Един тест по Съвременна механика на парите
и може и един тест по
- Системи за неравноправна онлайн и офлайн търговия
Трябва да се направи пълна спецификация на цялата административна неграмотност по банките ... която за съжаление е не само по банките.

Още от Стратегии
Академията на PwC стартира Face-to-Face курсове за квалификацията ACCA