IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. Стив Ханке и експерти ще дискутират нуждата от финансово образование

Световноизвестният финансист идва в България за участие в конференцията Образование и бизнес, а модератор ще бъде Нейра Чехич от Bloomberg TV в Лондон

10:11 | 02.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Стив Ханке. <em>Снимка: Investor.bg</em></p>

Стив Ханке. Снимка: Investor.bg

„Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика” - това е темата на конференцията, която ще се проведе на 11 май от 9 часа в София хотел Балкан.

Необходимостта от финансово образование и вярната посока за устойчива икономика ще бъдат дискутирани от представители на държавните институции, на неправителствени организации, на бизнеса, преподаватели от висшите и средните училища. 

Стив Ханке е професор по приложна икономика и директор на Института за приложна икономика, глобално здравеопазване и изследване на бизнес предприятията в университета Джон Хопкинс в Балтимор. Той е старши научен сътрудник и директор на  проекта "Проблемни валути" към Cato Institute във Вашингтон; старши съветник в международния монетарен изследователски институт на университета Ренмин в Пекин; специален съветник на Центъра за финансова стабилност в Ню Йорк; редактор на Globe Asia Magazine. Проф. Ханке е и член на съвета Харта на Дружеството на Икономическо измерване и финансовия консултативен съвет на Обединените арабски емирства. 

Конференцията „Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика” се организира за втора поредна година като част от мащабното сътрудничество между  световния медиeн гигант Bloomberg TV и националната телевизия България он ер. Дискусиите тази година ще бъдат модерирани от Нейра Чехич, журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон.

Запазете своето място сега и станете част от реалния дискусионен форум за образованието в България!

Повече информация може на намерите на сайта на събитието! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
бай Промо
преди 8 години
Финансовото образование следва да започне с напълно компютъризирани тестове на фолк-певачиците по банките, които бяха назначени по времето на Царя по еротична линия със закупени също по еротична линия всякакви дипломи директно от пилона на стриптийз-кръчмата в чашката на язовира, и които днес се представят за кредитни инспектори от световно ниво и за топ инвестиционни съветници от световна класа.- Един тест по финанси, кредит и застрахователно дело.- Един тест по електронни валути и сигурност на трансакции- Един тест по криптография, криптоанализ и кибер-сигурност- Един тест по банкови, финансови и кибер-измами- Един тест по високочестотна електронна търговия- Един тест по Съвременна механика на паритеи може и един тест по - Системи за неравноправна онлайн и офлайн търговияТрябва да се направи пълна спецификация на цялата административна неграмотност по банките ... която за съжаление е не само по банките.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още