IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВУЗФ и Ogilvy Sofia откриват нова магистратура по бранд мениджмънт

Програмата стартира от ноември, а приемът за нея вече е открит

12:16 | 13.09.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: ВУЗФ</em></p>

Илюстрация: ВУЗФ

Водещият бизнес университет Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и най-голямата комуникационна група у нас Ogilvy Sofia откриват нова съвместна магистърска програма, с която да дадат на студентите ценно ноу-хау, знания и практически умения от света на маркетинга и рекламата. Стартът на новата магистратура „Бранд мениджмънт и интегрирани маркетингови комуникации“ ще бъде още тази есен – през ноември, а приемът за нея вече е отворен.

Учебният план на програмата  умело съчетава дисциплини, които да са полезни както за студентите, стартиращи собствен бизнес, така и за бранд- и рекламни мениджъри в национални и транснационални компании. Как се управлява рекламна кампания, как се подготвя медия планиране, кои са последните маркетингови изследвания за рекламни решения и как да използваме правилно интегрираните маркетингови комуникации и брандинг – тези и още въпроси ще получат своите отговори по време на лекциите и практиките в магистратурата.

Специалисти от агенцията, поставила основите на рекламната индустрия у нас, ще споделят с новото поколение своя глобален опит и ще разкажат кои са работещите решения на базата на дългогодишната си практика. От страна на ВУЗФ сред преподавателите ще бъдат проф. д-р Боян Дуранкев, проф. д-р Виржиния Желязкова и доц. д-р Даниела Илиева. Студентите ще имат възможност да затвърдят уменията си и по време на стажове и уъркъшопове директно в офиса на агенцията.

С дипломата си от ВУЗФ завършилите специалността ще могат да се реализират като маркетинг, бранд- или рекламни мениджъри, анализатори и експерти, с компетенции за успешно управляване на собствен бизнес, като ще могат да се специализират и като консултанти в областта на маркетинга и рекламата.

Съвместната магистратура на ВУЗФ и Ogilvy Sofia е част от дългосрочната политика на бизнес университета да създава иновативни програми, с които да осъществи ефективен мост между висшето образование и бизнеса, като по този начин създаде специалисти за професии, от които пазарът има нужда. Благодарение на тесните си контакти с компании от всички сфери на бизнеса, водещи преподаватели и съвременен метод на обучение, в който практиката е водеща, ВУЗФ успява да постигне впечатляващ процент в професионалната реализация на студентите си. Над 90% от всички, завършили висшето училище, работят по специалността си, като повече от 30 на сто от тях заемат ръководни позиции. Националната рейтингова система на висшите училища в България пък класира дипломантите на ВУЗФ сред най-високоплатените в страната.

ВУЗФ e първият български частен университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. През 2014 г. получава институционална акредитация с най-висока оценка от частните университети – 9,04. Той е едно от първите частни университети у нас с британска  акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL, като през 2017 година получи престижното международно признание за втори път. ВУЗФ е и в топ 5 на най-добрите университети с профил икономика в България според последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на МОН.

През последните години университетът се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Университетът поддържа Лаборатория за научно-приложни изследвания, която целогодишно анализира и предлага решения по актуални финансови, икономически и други казуси както на национално, така и на международно ниво.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
IQ96
преди 4 години
СТРАШНО важна специалност. Един медик - и той бранд мениджър за уиски и други полезни работи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още