IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВУЗФ организира уебинар за ролята на европейския бюджет за възстановяването на ЕС

Уебинарът с участието на Илияна Цанова е част от поредицата специални събития, с които ВУЗФ отбелязва своята 20-та годишнина

14:30 | 25.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
ВУЗФ организира уебинар за ролята на европейския бюджет за възстановяването на ЕС

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира специален уебинар със заместник генералния директор на Генерална дирекция "Бюджет" в Европейската комисия г-жа Илияна Цанова. Темата на лекцията е "Eвропейският бюджет - ключов инструмент на ЕС за икономическо възстановяване и реакции при кризи". Тя ще се проведе на 31 май 2022 г. от 15:00 ч. в платформата Google Meet.

Събитието се организира по покана на ректора на ВУЗФ проф. д.ю.н. Борис Велчев и е част от поредицата специални събития, с които Висшето училище по застраховане и финанси отбелязва своята 20-та годишнина.

По време на уебинара Илияна Цанова ще разкаже повече за еволюцията на европейския бюджет през годините, как той служи за отговор на ключови стратегически предизвикателства пред ЕС и каква е неговата роля днес - между инструмент за икономическото възстановяване и източник на средства за посрещане на бежанската вълна към Европа. Повече за това какви са перспективите пред бюджета и как България може най-добре да се възползва от него – очаквайте на 31 май.

Модератор на уебинара ще бъде проф. д-р Юлия Добрева, заместник-ректор на ВУЗФ и директор на направление "Икономика" във VUZF Lab. Всеки желаещ да се включи, може да се регистрира до 30 май на е-mail assistant@vuzf.bg. Уебинарът ще се излъчва и на живо във Facebook страницата и Youtube канала на ВУЗФ.

След края на лекцията участниците в Google Meet срещата ще имат възможност да зададат своите въпроси към заместник генералния директор на Генерална дирекция "Бюджет" в Европейската комисия.

Илияна Цанова има близо 20 години опит на водещи позиции в международни финансови институции в Лондон и Люксембург. До 2020 г. тя беше заместник управляващ директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции. Тя бе два пъти служебен заместник министър-председател на България и министър по управление на средствата от Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още