IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ВУЗФ открива „Академия за предприемачи“

Новият проект на бизнес университета ще подпомага безплатно млади предприемачи да създават стартъпи

15:38 | 09.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Илюстрация: ВУЗФ</em></p>

Илюстрация: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) слага началото на нов проект, с който ще подпомага и насърчава младите, които искат да създадат собствен бизнес – „Академия за предприемачи“.Академията е напълно безплатна и в нея може да се включи всеки, който има желание да развива предприемаческия си потенциал.

По време на нея участниците ще преминат през цялостно обучение, което ще им помогне да изградят свой бизнес. Тя ще премине през различни модули, като всеки от тях ще засегне конкретните стъпки от създаването и развитието на стартъп, като изграждане на стратегия, развиване на бранд, създаване на организационна култура, правилна комуникация в структурата, привличане на източници за финансиране и потенциални инвеститори, както и различните  възможности за развитие на дигитален бизнес, маркетинг, продажби и др. 

Академия за предприемачи“ започва на 28 април и ще се проведе онлайн. Участниците в нея ще се срещнат с преподаватели във ВУЗФ и с успешни български предприемачи, които ще бъдат техни ментори в процеса на изграждането на собственото им бизнес начинание. Младите предприемачи ще работят върху конкретни идеи, които с помощта на менторите, в края на академията трябва да се превърнат в цялостна концепция за жизнеспособен бизнес проект. 

В края на проекта те ще трябва да представят проектите си пред експертно жури, което ще оцени финалните им проекти. Победителите ще спечелят стипендии за обучение в бакалавърските и магистърските програми по предприемачество във ВУЗФ.

Академията ще продължи до началото на месец юни, като веднъж седмично ще се провежда конкретен тематичен модул с множество практически примери и задания, върху които ще работят бъдещите предприемачи. 

Всеки, който иска да се включи, може да го направи безплатно като подаде своята заявка за участие до 26 април 2021 г. Повече информация за „Академия за предприемачи“, както и за записване, може да откриете на уебсайта на уебсайта на ВУЗФ.  

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още