IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бали спира приема си на чуждестранни туристи до края на годината

Решението обаче предизвиква безпокойство сред местните жители, чието препитание зависи предимно от туризма

23:02 | 25.08.20 г.
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Putu Sayoga/Bloomberg</p>

Снимка: Putu Sayoga/Bloomberg

Индонезийският остров Бали повече няма да приема чуждестранни туристи през тази година заради опасения от коронавируса, информира БНР, позовавайки се на Би Би Си.

Властите в популярната туристическа дестинация по-рано обявиха, че от следващия месец ще допускат чужденци. Но този план бе изоставен заради увеличаващите се случаи на Covid-19 на острова.

Решението обаче предизвиква безпокойство сред местните жители, чието препитание зависи предимно от туризма.

Милиони чужденци пътуват всяка година до Бали, но по-рано тази година Индонезия затвори границите си за хора, които не са граждани на страната, заради пандемията.

От края на юли островът разчита на местни туристи, отваряйки плажове, храмове и други атракции.Но хотели и ресторанти изпитват трудности с оцеляването си. 

На о-в Бали са установени 4576 заразени с коронавирус и 52 смъртни случая. В цяла Индонезия те са съответно над 155 000 и 6759  - най-голям брой жертви в Югоизточна Азия. 

МВнР получи потвърждение от посолството на Индонезия в София, че в страната действа временна забрана за влизане на чужденци. Провинция Бали също ще се въздържи от приемане на чуждестранни туристи поне до края на 2020 г. Това става ясно от официалното съобщение на управителя на провинцията  Уеан Костер от 22 август 2020 г.

Според индонезийските власти решението за отварянето на Бали за чуждестранни туристи ще бъде силно зависимо от оценката както на вътрешните, така и на международните данни за разпространението на Covid-19, съобщиха днес от МВнР.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

Финанси виж още