IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регата събира ветроходци от България и Румъния за 4-дневен маратон

Poseidon-Kaliakria Cup 2014 ще се проведе от 12 до 15 юни край градовете Констанца и Балчик

14:23 | 21.05.14 г.
<p>
	<em>Снимка: страницата на Kaliakria Cup във&nbsp;Facebook</em></p>

Снимка: страницата на Kaliakria Cup във Facebook

Ветроходната регата “Poseidon-Kaliakria Cup 2014” ще събере ветроходци от България и Румъния в 4-дневен морски маратон във водите на двете държави, съобщиха организаторите.

Съвместната регата, която за първи път обединява българската Kaliakria Cup и румънската Poseidon, ще се проведе между 12 и 15 юни 2014 край Констанца и Балчик.

Румънската регата Poseidon се организира от 2010 г. и е първата от пет регати, които са част от Samsung Romania Cup 2014.

Родната Kaliakria Cup се организира от морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс Kaliakria Resort и се провежда във водите на Балчишкия залив от 2008 г.

„Poseidon-Kaliakria Cup” 2014 ще се проведе в три етапа с отделни класирания за всеки етап и общо класиране за цялата надпревара. Състезанието ще започне с гонки в Marina Eforie Nord в Румъния на 12 юни, а след това ще продължи с дълъг офшорен етап Eforie Nord – Балчик на 13 юни, за да завърши с гонки в Балчишкия залив през уикенда на 14 и 15 юни.

Организатори на регатата са Black Sea Sailing Association и Clubul Nautic Român от румънска страна и Морски клуб “Балчик” и ваканционен комплекс “Kaliakria Resort” от българска. Очаква се новият формат на регатата да бъде по-интересeн и предизвикателен за екипажите и да привлече участието на рекорден брой яхти.

В първите два етапа от състезанието яхтите ще бъдат разделени в 3 класа, а в българската част на регатата на 14 и 15 юни ще се включат още два класа лодки. В съботния състезателен ден организаторите предвиждат и специални гонки с участието на гост-състезатели от сферата на шоубизнеса и спорта.

В началото на месеца се проведе регатата Tall Ships, чиито домакин за втора година беше Варна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Style виж още

Коментари

Финанси виж още