Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

А. Новак: Русия е изпълнила производствените цели на ОПЕК+ в края на април

Съкращенията при руския добив на петрол достигат 229 хил. барела на ден

А. Новак: Русия е изпълнила производствените цели на ОПЕК+ в края на април

Руският министър на енергетиката Александър Новак. Снимка: Ройтерс

Съкращенията в руското производство на петрол в края на април достигат ниво от 229 хил. барела на ден, което е по-ниско от равнището през октомври миналата година, считано за основа на решението за съкращения на ОПЕК+, като тук се изключват споразуменията за съвместно производство (PSA), заяви руският енергиен министър Александър Новак, цитиран от ТАСС. 

Още по темата

Ако се вземе под внимание добивът в Русия през последния ден на април, може да се види понижение от 223 хил. барела дневно, сподели Новак, като добави, че средното ниво на производството през изминалия месец отчита спад от 213 хил. барела на ден спрямо октомври 2018 г., без да се включват PSA.

Заедно с въпросните споразумения, съкращенията при добива на петрол в Русия достигат 197 хил. барела дневно спрямо базата от октомври.

„През май 2019 г. Русия ще запази своите производствени нива в рамките на споразумението (с ОПЕК), добави още енергийният министър.

Investor.bg припомня, че Русия се споразумя с Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и останалите нейни съюзници да извърши съкращения на добива в размер на 228 хил. барела дневно.

Спрямо декември 2018 г. руското петролно производство се е понижило с 280 хил. барела на ден без PSA и съответно с 247 хил. барела на ден с включени PSA.

Според споразумението Русия е единственият участник в процеса на съкращения на ОПЕК+, който може постепенно да намали своята продукция, какъвто беше случаят през 2017 г.

Заради технологични и климатични особености производството в руските кладенци не може да бъде спряно незабавно.

Страните от ОПЕК и техните съюзници се съгласиха да редуцират добива на суров петрол с 1,2 млн. барела на ден, от които 812 хил. барела трябва да бъдат съкратени от членките на ОПЕК.

В средата на април Ройтерс съобщи, че производството на петрол в Русия достига ниво от около 11,2 млн. барела на ден в периода 1-19 април. През октомври добивът в страната беше на равнище от 11,41 млн. барела дневно.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Суровини
Притесненията за търсенето понижиха цената на петрола*