IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на лекия суров петрол спадна под 100 долара за барел

За спада допринасят спекулациите за свиване на търсенето на суровината

15:16 | 31.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Цената на лекия суров петрол спадна под 100 долара за барел

Цената на фючърсите на лекия суров петрол West Texas Intermediate (WTI) спада под 100-доларовата граница в четвъртък на фона на опасения от ниско търсене на петролни и други горивни продукти в САЩ.

Цената на суровия петрол с доставка през септември спадна до сезонно дъно от 99,18 долара за барел на Нюйоркската борса на фючърсните контракти върху енергийни суровини (Nymex), като постепенно заличава загубите до 99,33 долара за барел. Спадът се равнява на 0,94% или 94 цента, пише Investing.com.

Цената на фючърсите на петрола в САЩ затвори при 100,27 долара за барел в сряда - отстъпление от 0,69% (70 цента).

Общите запаси от бензин за двигатели в САЩ се увеличават с 0,4 млн. барела през изминалата седмица до 218,2 млн. барела, изкачвайки четиримесен връх. Нарастването на цената на бензина през пика на сезона за шофиране в САЩ се отразява негативно на цената на петрола в условията на спекулации за свиване на търсенето.

Инвеститорите вземат под внимание и икономическите данни от САЩ, като в петък се очаква резултатите за работните места в страната да подкрепят възстановяването на трудовия пазар.

Данни на Търговското министерство пък показаха, че американската икономика се разширява с 4% на годишна база през второто тримесечие, задминавайки анализаторски прогнози за ръст от 3%.

Също така Федералният резерв продължи по план със свиването на паричните си стимули, като намали размера им с 10 млрд. долара в сряда.

На Лондонската борса за фючърси върху енергийни суровини цената на петрола сорт Брент се смъква с 0,54% (57 цента) до 105,94 долара за барел. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още