Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Цената на лекия суров петрол спадна под 100 долара за барел

За спада допринасят спекулациите за свиване на търсенето на суровината

Цената на фючърсите на лекия суров петрол West Texas Intermediate (WTI) спада под 100-доларовата граница в четвъртък на фона на опасения от ниско търсене на петролни и други горивни продукти в САЩ.

Цената на суровия петрол с доставка през септември спадна до сезонно дъно от 99,18 долара за барел на Нюйоркската борса на фючърсните контракти върху енергийни суровини (Nymex), като постепенно заличава загубите до 99,33 долара за барел. Спадът се равнява на 0,94% или 94 цента, пише Investing.com.

Цената на фючърсите на петрола в САЩ затвори при 100,27 долара за барел в сряда - отстъпление от 0,69% (70 цента).

Общите запаси от бензин за двигатели в САЩ се увеличават с 0,4 млн. барела през изминалата седмица до 218,2 млн. барела, изкачвайки четиримесен връх. Нарастването на цената на бензина през пика на сезона за шофиране в САЩ се отразява негативно на цената на петрола в условията на спекулации за свиване на търсенето.

Инвеститорите вземат под внимание и икономическите данни от САЩ, като в петък се очаква резултатите за работните места в страната да подкрепят възстановяването на трудовия пазар.

Данни на Търговското министерство пък показаха, че американската икономика се разширява с 4% на годишна база през второто тримесечие, задминавайки анализаторски прогнози за ръст от 3%.

Също така Федералният резерв продължи по план със свиването на паричните си стимули, като намали размера им с 10 млрд. долара в сряда.

На Лондонската борса за фючърси върху енергийни суровини цената на петрола сорт Брент се смъква с 0,54% (57 цента) до 105,94 долара за барел. 
 

По статията работиха: Боян Христов, редактор Петър Нейков

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Суровини
Спад в американските суровинни запаси оскъпи леко петрола*