IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на петрола с най-голям седмичен спад от близо година

Нараства скептицизмът за постигането на споразумение за понижение на добива в ОПЕК

10:48 | 07.11.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Фючърсите върху петрола се понижиха до най-ниските си стойности от месеци в петък и записаха най-големия си седмичен спад от близо година, съобщи Investing.com. Нараства скептицизмът за постигането на споразумение за понижение на добива в ОПЕК, добавя изданието.

В края на миналата седмица цената на европейския бенчмарк Брент приключи сесията със спад от 1,66% до 45,58 долара за барел, а по-рано се понижи до 45,08 долара за барел, което беше най-ниското ниво от 11 август.

За седмицата понижението възлиза на 8,3% (4,13 долара), което е най-големият седмичен спад от средата на януари.

В петък цените се понижиха рязко, след като Ройтерс, позовавайки се на свой източник от ОПЕК, съобщи, че Саудитска Арабия е заплашила да повиши добива си, след като Иран е отказал да понижи своя. По-късно генералният секретар на картела Мохамед Баркиндо отрече тази информация.

На борсата Nymex в Ню Йорк американският лек суров петрол WTI с доставка декември поевтиня в петък с 1,32% (59 цента) в петък и изпрати седмицата на ниво 44,07 долара за барел. По-рано през сесията цената се понижи до 43,57 долара за барел, което беше най-ниското ниво от 20 септември.

Цените останаха ниски, след като компанията за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes oбяви, че броят на нефтените платформи в САЩ се е увеличил с 9 до 450.

За седмицата WTI поевтиня с 9,5% (4,63 долара) за седмицата.

В сряда Администрацията за енергийна информация обяви, че резервите в САЩ са нараснали с 14,4 млн. барела до 482,6 млн. барел през седмицата до 28 октомври, което според агенцията е исторически високо ниво за това време на годината.

Към 10:40 часа българско време в понеделник WTI поскъпва с 1,59% до 44,77 долара за барел, а Брентът – с 1,34% до 46,19 долара за барел.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
red6
преди 7 години
Супер - успяха да се споразумеят :) Аааа опаааааааааа :D :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още