IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола не намират единна посока

Трейдърите са предпазливи след Деня на благодарността в САЩ и преди срещата на ОПЕК на 30 ноември

10:06 | 24.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола се търгуват смесено в петък, като трейдърите са предпазливи след Деня на благодарността в САЩ и преди срещата на ОПЕК на 30 ноември, съобщава Investing.com.

Американският лек суров петрол WTI поскъпва с 0,86% до 58,52 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент остава без изменение на ниво 63,55 долара за барел към 10:00 часа българско време.

Компанията за услуги в нефтената индустрия Baker Hughes съобщи, че нефтените платформи в САЩ са се повишили с 9 до 747 през седмицата до 22 ноември. Месечният брой на платформите се увеличава за пръв път от юли. Повишението е в рамките на 10 броя. Към 22 ноември активните платформи за добив на нефт и газ са 923. 

През нощта в четвъртък срещу петък петролът поскъпна, компенсирайки по-ранните загуби. Оптимизмът се завърна на пазара на фона на по-слабите обеми. Цените бяха насърчени и от канадската енергийна компания TransCanada, която заяви, че ще свие доставките за САЩ по тръбопровода Keystone с 85%. Петролопроводът беше затворен миналата седмица след разлив от 5 000 барела в Южна Дакота. Keystone свързва петролните пясъци в Албърта с рафинериите в САЩ.

В сряда Администрацията за енергийна информация обяви, че петролните резерви в САЩ са се понижили с 1,9 млн. барела миналата седмица. Това беше първият спад от три седмици и малко над очакванията.

Още новини и анализи за петролния пазар четете тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още