IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на петрола се понижават в очакване на данните за щатските запаси*

Засилващата се тревога около по-бавния икономически растеж ограничава ефекта от затоплянето на търговските отношения между Вашингтон и Пекин

10:03 | 29.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Смнимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Смнимка: Архив на Ройтерс

Цените на петрола се понижават във вторник, докато инвеститорите чакат публикуването на данните за размера на американските запаси, които са показател за тенденциите в търсенето на петрол. От друга страна, засилващата се тревога относно по-бавния икономически растеж убива ефекта от затоплянето на търговските отношения между Вашингтон и Пекин, съобщава CNBC. 

Цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 27 цента, или с 0,42%, до 61,42 долара за барел. От своя страна фючърсите върху американският лек суров петрол WTI поевтиняват с 28 цента, или с 0,50 на сто, до 55,48 долара за барел.

Според проучване сред анализатори, проведено от Ройтерс, американските запаси на суров петрол са нараснали с около 700 000 барела през миналата седмица, след като седмица по-рано отчетоха първия си спад от повече от месец и половина.

По данни на компанията за пазарно проучване Genscape запасите от суров петрол в Кушинг, Оклахома, мястото за доставка на лекия сорт WTI, са нараснали с около 1,5 млн. барела през седмицата до 25 октомври.

Американският петролен институт ще публикува данните за нивото на запасите по-късно във вторник, докато данните на Администрацията за енергийна информация на САЩ ще бъдат публично достъпни в сряда.

Агенцията за търговия на САЩ съобщи, че нейни представители проучват дали да бъде удължен срокът на наложените мита върху китайски внос на стойност 34 млрд. долара. Въпросният срок за действие изтича на 28 декември тази година.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви по-рано в понеделник, че очаква значителна част от търговската сделка с Китай да бъде подписана предсрочно, но не уточни сроковете.

Лидерите на двете най-големи икономики в света работят за постигане на съгласие по текста за търговско споразумение от „Фаза 1“, обявен от Тръмп на 11 октомври. Президентът на САЩ заяви, че се надява да подпише споразумението с китайския президент Си Дзинпин следващия месец на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество в Чили.

Търговската война засегна икономическия растеж в световен мащаб и в продължение на месеци създава притеснения за цените на петрола.

От друга страна, цената на златото бележи ръст от 0,07% до ниво от 1493,78 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още