IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ценовият подем при петрола започва да се забавя

Цените на "черното злато" остават стабилни, но анализатори прогнозират резкия скок да се забави

11:26 | 09.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на петрола останаха стабилни в четвъртък, след като се понижиха в края на предишната сесия, подкрепени от продължаващите съкращения на предлагането от ОПЕК и Русия, съобщава Ройтерс.

Ценовото рали, което изтласка сорта Брент с над 40% нагоре от юли насам, може да е променило курса поради увеличаването на запасите в САЩ и някои белези за забавяне на търсенето.

Фючърсите върху сорта Брент поскъпват с 0,13% към 10:30 часа до 63,57 долара за барел, което е с около 1 долар понижение спрямо 2-годишния връх от 64,65 долара за барел, достигнат по-рано през седмицата.

Фючърсите върху американския лек суров петрол (WTI) повишават цената си с 0,09% до 56,86 долара за барел, също под цената от 57,69 долара за барел в предходните сесии.

Ключова подкрепа за цените идва от усилията на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и Русия да ограничат предлагането.

ОПЕК ще обсъди бъдещата си политика по време на среща на 30 ноември, на която се очаква групата да удължи съкращенията в производството и след март 2018 г.

„С удължаването на споразумението за съкращаване на цените могат да се повишат и да достигнат временно диапазона от 65 до 70 долара за барел през 2018 г.“, коментира компанията за енергийно консултиране FGE.

Въпреки това много анализатори твърдят, че ценовото рали през изминалите месеци вероятно ще се забави, поне засега.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още