IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елана: Възможна е корекция при златото

Моментът е удачен за умерени капиталовложения в добивни компании, смята експертът Климент Робев

14:24 | 21.02.14 г. 1
Елана: Възможна е корекция при златото

Възможно е в идните дни да станем свидетели на известна корекция при златото. Като цяло обаче това са сигнали, които дават силна индикация за начало на евентуален нов бичи пазар при жълтия метал, смята експертът от Елана Трейдинг Климент Робев.

Според анализатора текущият фундамент на пазарите също подкрепя развитие на подобен сценарий. "На първото си заседание новият председател на Фед Джанет Йелън увери пазарните участници в запазването на текущата парична политика, а както е известно, в последните години цените на благородните метали до голяма степен се определят от намеренията на централните банкери отвъд океана“, посочи Робев.

"Изповядвайки простата максима на много успешни инвеститори, а именно: "Купувай, когато е евтино, и продавай, когато е скъпо", може би виждаме един удачен момент за умерени капиталовложения в добивни компании в търсенето на висока доходност през идните месеци", допълни още той.

Цената на жълтия метал с доставка през април продължава възходящия си тренд от последните дни, покачвайки се с 0,37 на сто до 1 321,80 долара за тройунция по време на обедната търговия в петък.

Движението на стойността на златото традиционно е в тясна връзка с представянето на щатския долар. Доларовият индекс ICE, измерващ силата на зелените пари спрямо кошница от шест други валути, се понижава с 0,07% до равнище от 80,350 пункта.

Протоколите от заседанието на Фед през януари показаха, че Федералната комисия по отворения пазар е гласувала единодушно за намаляване на размера на месечната си програма за изкупуване на облигации с още 10 млрд. долара до 65 млрд. долара на месец.

Институцията потвърди също, че няма да коригира текущите си планове, докато безработицата не се смъкне до заложения праг от 6,5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 4
mos70
преди 10 години
Нищо подобно ! Корекция има, и тя е корекция на генералният низходящ тренд. Ще бъде ограничена от нивото около 1390, където е проектирана към момента EMA 200 на седмична! Никакви "нови бичи пазари" няма да има при кухия метал !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още