Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Фалитите на петролните компании в САЩ взимат своята нова жертва

Базираната в Тълса Chisholm търси финансова подкрепа за преструктуриране от дружества за частен капитал и банки, с което да намали дълга си от 517 млн. долара

Фалитите на петролните компании в САЩ взимат своята нова жертва

Снимка: Callaghan O'Hare/Bloomberg

Американската петролна компания Chisholm Oil & Gas Operating LLC се превърна в поредния представител на шистовата индустрия, който ще подаде заявление за защита от фалит по Глава 11 заради спада в цените на петрола и слабото търсене, съобщава The Wall Street Journal. Подобен развой ще постави на риск оцеляването и други петролни компании в Оклахома, чиято дейност е свързана с тази на Chisholm. 

Още по темата

Базираната в Тълса сондажна компания е подписала споразумение за подкрепа за преструктуриране с дружествата за частен капитал Apollo Global Management LLC и Ares Management LLC, както и с кредитори, включително Citibank NA и Goldman Sachs Lending Partners LLC.

Споразумението има за цел да предостави основата на план, който ще намали дълговете на Chisholm в дългосрочен дълг, възлизащи на 517 млн. долара, разкриват съдебни документи, подадени в четвъртък в американския съд по несъстоятелност във Уилмингтън.

Решението на Chisholm да подаде заявление за защита от фалит е най-предното от серията от обявяване на несъстоятелност от страна на американски петролни и газови компании, опериращи в т.нар. басейн „Стак“ в Оклахома, в това число White Star Petroleum LLC, Alta Mesa Resources Inc. and Chaparral Energy Inc.

Chisholm се позова на неправилните прогнози за производството от басейна и резкия спад при търсенето на енергийни продукти, породен от разпространението на коронавируса, както на ниските петролни цени на фона на стартиралата по-рано тази година война за пазарен дял между Русия и Саудитска Арабия.

Компанията е преработила финансовите си модели и е въвела нов инженерен екип за създаване на сондажи с по-ниски разходи и с голяма ефективност при добива.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Суровини
Гладът за печалба на инвеститорите натисна цената на златото под 1900 долара