IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глобалната несигурност прати цената на златото на едногодишен връх

Благородният метал поскъпва в четвъртък с близо 4% до 1 242,10 долара за тройунция

17:07 | 11.02.16 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Търговците на злато в Ню Йорк трябваше да платят с около 30 долара за тройунция повече от колегите си в Азия рано сутринта в четвъртък, след като инвеститорите се насочиха към актива убежище на фона на сътресенията на финансовите пазари, съобщи WBPonline.

Към 16:30 часа българско време благородният метал поскъпва с близо 4% до 1 242,10 долара за тройунция, което е най-високото ниво от една година насам.

От началото на 2016 г. цената на златото се повишава с 16,40%. 

В сряда председателят на Федералния резерв на САЩ Джанет Йелън отговаряше на въпросите на Комисията за финансови услуги в Камарата на представителите. В изказването си тя изрази притеснения за силния долар, забавянето на китайската икономика и евтините суровини, но посочи, че остава уверена за стабилния трудов пазар в САЩ, що се отнася и до заетостта и до ръста на заплатите.

Колкото до евентуално повишение на лихвите през март, Йелън заяви, че възможността я има, тъй като Фед продължава да следи макроикономическите данни. Пазарите не реагираха особено на коментарите на Йелън, а фючърсите по федералните фондове показват, че вероятността от затягане на паричната политика следващия месец е близо до 0%.

Честито на инвеститорите в злато! Нова година за тях дойде...............

Публикувахте от Bisser Manolov в 11 февруари 2016 г.

Председателят на Фед ще говори и днес пред комисията по банките в Сената.

Хонконгските пазари отвориха за пръв път тази седмица след празненствата по случай Китайската нова година и индексът Hang Seng се понижи до най-лошия си старт от 1994 г., като в крайна сметка финишира с близо 4% понижение.

Минорните настроения на пазарите подкрепиха инвестициите убежище като златото, японската йена и държавните облигации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 0
dr.5rov
преди 8 години
И миналата година по това време сената се катереше пък после потъна. Все още никой не може да се закълне, че дъното вече е ударено.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
Kosioo
преди 8 години
Време бе да се разтанцува
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
delcoSmoka
преди 8 години
Ха ха ха Къде е пропагандатора драскач Марианчо да друсне една статийка за БФБ ха ха ха и за доходи по 30% на година ха ха хаНали от там идат парите за реклама - респективно ХОНОРАРЧЕТА ха ха хаМариане кажи си !!!! ха ха ха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
Kosioo
преди 8 години
Аааа мииииии......питай М-зетката...той ще ти обясни как стоят нещата :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 2
sssaaa
преди 8 години
Има още много повече да се увеличава през тази година и тогава тези 16% може да ни се видят смешни, а предпоставки това да стане са много.1. Фед ще увеличи най-много 2 пъти лихвите през 2016г, като аз бих заложил дори на 1 път само. Мога се фана на бас с Tyrista по този въпрос :)2. Безработицата в САЩ никак не се е намалила, а напротив. Данните се изкривяват, тъй в момента много повече хора се пенсионират спрямо тези които навършват пълнолетие и това е причината поради, която уж се е намалила безработицата.3. Китайската банка за развитие ще принуди/ангажира да разклати доверието в $, както и в Евро и вероятно до 10г. ще имам нова доминираща валута наречена CNY, като прехода ще е дълъг.4. Скоро ще започне и официална информация, че Китай е най-силната икономика. Тя и в момента е, но това някак си се изкривява.5. Много голям балон се получи в акциите на големи европейски компании - БМВ, Дойче банк, Алианз и кой ли още не....6. МЗ/Х е в дългосрочен план ШОРТ, така че, тренда е ЛОНГ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още