IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Кои са най-големите производители на петрол в света за 2019 г.?

В 10-ката са още Русия, Саудитска Арабия, Ирак, Канада, Иран, Китай, ОАЕ, Кувейт и Бразилия

17:22 | 22.03.20 г. 3
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

САЩ остават най-големият производител на петрол в света за 2019 г. с дневен добив в размер на 10,962 млн. барела, съобщава Oilprice.

Втората позиция принадлежи на русия, която е произвеждала през изминалата година по 10,759 млн. барела на ден, следвана от лидера на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) Саудитска Арабия с 10,425 млн. барела на ден.

На четвърто място е Ирак, втория по големина производител в рамките на ОПЕК, с добив от 4,613 млн. барела на ден. Пета е Канада с 4,264 млн. барела дневно. На шеста позиция е Иран, като въпреки наложените повторно американски санкции, страната е произвела 4,251 млн. барела на ден през 2019 г.

Китай, страната, която потребява най-много изкопаеми горива в света, е поставена на седмо място с производство в размер на 3,773 млн. барела на ден.

Обединените арабски емирства (ОАЕ) са на осма позиция с 3,216 млн. барела на ден. Следвани са от Кувейт с 2,807 млн. барела дневно и Бразилия – с 2,587 млн. барел на ден.

петрол петрол

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 4
mirodes
преди 4 години
САЩ изнасят толкова нефт,колкото и внасят.Има подадени искове срещу Саудитска Арабия и Русия за дъмпинг.Което означава,че САЩ могат да им наложат високи мита и така да запазят производителите си и американските нефтени компании да продават на вътрешния пазар на по-висока цена.И да излезе крива сметката на Путин и саудитите,че ще премахнат американските нефтени компании от пазара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
fon
преди 4 години
Данните за САЩ просто няма как да са верни за 2019-та. Те по-малко от 11,700 на ден нямат и една седмица.https://***.eia.gov/dnav/pet/hist/LeafHandler.ashx?n=PET&s=WCRFPUS2&f=WCIA не са добре със статистиките на много места.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 5
korn
преди 4 години
Тази графика показва че петрол има нявсякъде по света. Със сигурност има в Европа и в ''европейските морета'', но ние само купуваме, без да точим, защото всеки път избухва война когато решим и ние да произвеждаме.ЕС със свой петрол означава че се изстрелваме на светлини години пред американци, руснаци, китайци и ислямисти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още