IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Шистовият добив на петрол и газ в САЩ

Фракингът вече отговаря за близо половината от производството на петрол и природен газ в Щатите

12:54 | 03.04.15 г. 5
Автор - снимка
Редактор
Графика на деня: Шистовият добив на петрол и газ в САЩ

Хидравличният фракинг е технология, която има своите привърженици и противници, които не спират да я обсъждат. Нека обаче да видим какво точно значение има тя за добива на петрол и газ в САЩ.

Фракингът на шистови находища в САЩ е открил огромни нови количества от суров петрол и природен газ. Нещо повече, процентът на добитите горива от шисти спрямо традиционните петролни и газови полета не спира да се увеличава. Намалялото търсене на енергия и ниските цени на петрола обаче се очаква да намалят ръста тази година.

Графиките показват влиянието на фракинг индустрията върху общите нива на добив.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 17:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
Pyramid
преди 9 години
Те не дават такива пари на арабите заради самия петрол. Инак, да ги бяха душили досега за цената, не е да нямат с какво. Държат ги там още и за ръчка в СВОЕТО глобално влияние. Щото, от петрола зависят много неща.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
khao
преди 9 години
тоя па ... а даже не му плащат да е ***.... явно е природно тъпичък.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 6
michaelis
преди 9 години
Проблема е първо, че главната борса е при тея нещастници и тея бъзикат, второ, че все още се продава в долари, но и това ше свърши и трето, като са такива Настрадин Ходжа тея Сашш с техните шистови тъпотии да спрат да внасят петрол от вънка и да не тормозят арабите да ги видим тогава колко ше издянат с тея глупости. Защото то новини всеки може да си изфабрикува ама дали ги има тея полезни изкопаеми е вече съвсем друг въпрос, а в Сашш няма там почти всичко са опоскали до кокал.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
Pyramid
преди 9 години
Всеки прави, каквото може. Нашите могат основно да клякат на този и онзи, и си клякат. да са ни честити, да илядят.А геополитиката ги касае само като изпълнители, да планират и провеждат своя, просто нямат капацитет. Да му мислим ние, които те направиха заложници на огромните транснационални интереси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 10
ABBA
преди 9 години
Фракинга е спонсорирана геополитика, а не икономика. Защо точно в Новорусия, а не в Украйна се канеха да дупчат? Що после няма как да ги изгониш "часниците".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още