IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Въпреки усилията на ОПЕК пазарът на петрол не върви нагоре

10 от 21 страни, които се договориха да добиват по-малко, са изпълнили обещаните ограничения през март, спрямо 5 през февруари

12:35 | 21.04.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

След по-малко от месец Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и съюзниците ù ще вземат решение, което ще определи краткосрочното бъдеще на петролната индустрия: да удължат сделката за намаление на добива, което така и не доведе до желаното повишение на цените, или да се завърнат към политиката на максимален добив, което доведе до срива на пазара на петрол.

Предвид производствените данни, които вече са налице за три пълни месеца, страните производители на петрол с право могат да твърдят, че поне са се опитали да подкрепят пазара, коментира Bloomberg.

Десет от 21 страни, които се договориха да добиват по-малко, са изпълнили обещаните ограничения през март спрямо пет страни през февруари. Като цяло ОПЕК намали производството си с повече от необходимото.

Страните извън групата все още не са изпълнили изцяло целите си, макар че усилията им са се подобрили значително миналия месец, сочат предварителни данни на Международната агенция по енергетика (МАЕ). Заедно страните се опитват да ограничат добива с почти 1,8 млн. барела на ден, като повечето все още ползват производствените нива от октомври като стартова точка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
mrynmryn
преди 6 години
"ОПЕК и съюзниците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още