IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новината за положителния тест на Доналд Тръмп тласна петролните цени надолу*

Увеличаващият се брой на заразени с коронавирус помрачава настроенията сред трейдърите

09:43 | 02.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Цените на повечето основни петролни сортове се понижават, тласнати в посока надолу от новината за американския президент Доналд Тръмп и неговата съпруга Мелания, които бяха тествани положително за коронавирус и сега се намират под карантина, съобщават Ройтерс и Bloomberg.

Международният бенчмарк Брент, добиван в Северно море, поевтинява с 2,44% до 39,93 долара за барел.

Американският лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) отчита спад в стойността в размер на 2,63 на сто до 37,70 долара за барел.

Средната цена на сортовете от кошницата на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) се понижава с 1,95% до 40,65 долара за барел.

Фючърсите върху американския сорт Mars поевтиняват с 2,18 на сто до 39,12 долара за барел.

Цената на руския основен сорт Урал отбелязва от своя страна ръст от 0,60% до 42,20 долара за барел.

петрол петрол

Чрез съобщение в Twitter, президентът на САЩ обяви по-рано, че той и неговата съпруга са тествани положително за COVID-19. Тръмп заяви, че с Мелания самоинициативно се били поставили под карантина, след като неговата съветничка Хоуп Хикс също беше тестван положително.

И все пак петролните цени вече се намираха на червена територия още преди тази новина, тъй като продължават да растат опасенията сред трейдърите относно продължаващите преговори между демократи и републиканци за допълнителния пакет от държавни стимули в САЩ. В сряда говорителят на Камарата на представителите Нанси Пелоси и финансовият министър Стивън Манучин не успяха да постигнат съгласие по темата. Пелоси обяви, че дискусията ще продължи въпреки това.

петрол петрол

„Главният виновник изглежда е липсата на нов пакет от стимули в САЩ, отразяващ разочарованието, наблюдавано в други класове активи“, коментира ценовия спад при петрола Джефри Халей, старши пазарен анализатор в OANDA.

Доставките на суров петрол от ОПЕК през септември нарастват със 160 000 барела на ден спрямо месец по-рано, показа проучване на Ройтерс. Увеличението се дължи до голяма степен на покачването на изнасяните количества петрол от Либия и Иран, членки на картела, които са освободени от ограничителното споразумение между организацията и нейните съюзници, водени от Русия.

Производството на петрол в Либия увеличава темпа с повече, отколкото анализаторите очакват на фона на разхлабването на блокадата от страна на Либийската национална армия, водена от генерал Халифа Хафтар, която се опитва да поеме контрола над столицата и действа основно в източната част на страната, където се намират много от петролните съоръжения.

Производството на суров петрол от Либия се е увеличило до 270 000 барела на ден, докато страната засилва експортната активност, съобщи либийски източник пред Ройтерс в четвъртък.

На пандемичния фронт новите случаи на COVID-19 в световен мащаб са се увеличили до над 34 милиона броя, с близо 2 милиона повече, отколкото в края на миналата седмица, показват изчисления.

Тази седмица броят на смъртните случаи надхвърли 1 милион, а няколко държави отново затягат ограниченията и обмислят блокади, тъй като инфекциите се увеличават, което поражда опасения относно въздействието върху търсенето на гориво, респективно на петрол.

*Информацията е актуална към 08:45 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още