Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

ОПЕК отчете 30-годишен връх на петролния добив през април

Производството на картела се увеличава с 1,73 милиона барела на ден - най-голямото месечно увеличение от септември 1990 г. насам

ОПЕК отчете 30-годишен връх на петролния добив през април

Снимка: Bloomberg

Производството на суров петрол в рамките на Организацията на страните износителки на петрол отчита 30-годишен връх през април, след като Саудитска Арабия и Русия започнаха през март война за пазарен дял, която разтърси петролната търговия по света, която вече беше помрачена от коронавирусната криза, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

Саудитска Арабия е увеличила производството си до над рекордните 11 милиона барела на ден, след като беше въвлечена в ценова война с Русия, сочи изследване на Bloomberg.

Въпреки постигнатото споразумение в средата на април за намаляване на огромните количества петрол, които заляха пазара, Рияд е продължил да поддържа високи нива на производството през по-голямата част от месеца на фона на безпрецедентния спад при търсенето.

Производството на страните от ОПЕК се увеличава с 1,73 милиона барела на ден през април - най-голямото месечно увеличение от септември 1990 г. насам.

Организацията е изпомпвала 30.36 милиона барела дневено през април - почти четири пъти над средното количество, необходимо през месеца, показват данни на Международната агенция по енергетика. В същия месец глобалното търсене на петрол се свива с почти 30 милиона барела на ден на фона на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, които замразиха по-голямата част от икономическата активност.

Междувременно петролът се насочва към първи седмичен ръст на цените от месец насам.

Седмица по-рано цените на американския суров петрол се сринаха с повече от 100% и преминаха на отрицателна територия за първи път в историята си, тъй като търговците бяха сериозно притеснени от спада в търсенето заради пандемията от коронавирус. Цената на най-близкия фючърсен договор, който изтича във вторник, се оказа най-потърпевш, отделяйки се от фючърсните договори за месец по-късно с разлика от почти 100%.

За да разберете каква е ситуацията на петролните пазари в момента, посетете сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
2
 
2
zelka007 до: Императорът
преди 6 месеца
хаха ... викаш друго си е като беше петрола $120 за барел и на колонките тунджата удари 2,60 ... :))) ... по-човешко е някак си ... зачетох тия дни какво са постигнали арабите с тези цени . сключили са дългосрочни договори с един куп европейски рафинерии , като са изместили рассияните като доставчик на доста места . в хамерика успяли ли са да ги изместят , не съм на ясно там ти ги следиш изкъсо ?! даже се коментираше , че това не е инициатива само на СА , ами е било координирано с кувейт и ирак ... масовото наемане на танкери за съхранение на петрол е започнало още януари ... и големите губещи от цялата какафония не са СА или рассия или шистовите хамериканци , а венецуела и иран ... там ще става каквото ще става и когато стане , тогава ще се нормализират полека нещата ... :)))
2
 
2
 
1
преди 6 месеца
Тоя мръcен чаршафосан май бърза да отиде при девиците...

Още от Суровини
Очаквания за по-скъп газ обнадеждава шистовите компании в САЩ