IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтиня с над 2 долара за барел

Фючърсите на златото регистрираха лека загуба, цената на среброто падна с 2,5%

22:25 | 16.05.11 г. 1
Петролът поевтиня с над 2 долара за барел

Фючърсите на суровия петрол приключиха сесията в понеделник със загуба от над 2 долара за барел, след като мерките за контрол на наводненията в Луизиана намалиха опасенията за запасите от петролни продукти и изпратиха цената на фючърсите на бензина с 4,7% надолу, съобщи MarketWatch.

Лекият суров петрол с доставка през юни поевтиня с 2,28 долара, или 2,3%, до 97,37 долара за барел на борсата New York Mercantile Exchange. Фючърсите на бензина с доставка през юни приключиха сесията на ниво от 2,93 долара за галон, което е понижение от 14 цента.

За петрола „общият тон в началото на седмицата изглежда слаб с малко надежди за бърз обрат”, коментира Ричард Хейстингс, макро стратег в Global Hunter Securities.

Фючърсите на златото регистрираха лека загуба, след като трейдърите насочиха вниманието си към усилията на Европа да се справи с дълговите затруднения на Гърция и Португалия. Златото с доставка през юни приключи сесията със спад от 0,2% до 1 490,60 долара за тройунция на подразделението Comex на New York Mercantile Exchange.

Среброто с доставка през юли поевтиня с 2,5% до 34,13 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
stasi666
преди 12 години
и как така лукоил вдигна цената с 3 ст. а петрола падна с над 20 долара,ами БСП започнаха предизборната си кампания
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още