IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поевтинява слабо въпреки новините от ОПЕК+ за спазване на съкращенията*

Според източници на Ройтерс от ОПЕК+ прилагането на съкращенията в добива се е спазвало на около 97% през юли

09:10 | 18.08.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

Цените на петрола отчитат слаби понижения във вторник. По-рано през нощта пазарните стойности на суровината се повишиха , след като от групата ОПЕК + заявиха, че членовете й почти напълно спазват съкращенията на добива в подкрепа на цените на фона на спада в търсенето на горива поради пандемията от коронавирус, информира Ройтерс.

Международният бенчмарк Брент поевтинява с 0,31%, или 0,18 долара, до ниво от 45,23 долара за барел. Фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 42,73 долара за барел, което е понижение от 0,17 долара, или 0,40%.

Според източници на Ройтерс от ОПЕК+ прилагането на съкращенията в добива се е спазвало на около 97% през юли. Производителите на петрол ограничиха добива си с рекордни количества, за да намалят запасите в световен мащаб, тъй като търсенето се срина от пандемията.

Членовете на Организацията на страните износителки на петрол и съюзниците им, колективно известни като групата ОПЕК+, намалиха договорените си съкращения до 7,7 милиона барела на ден през август от 9,7 милиона барела по-рано, след като през последните месеци цените започнаха да се покачват.

„Ние вярваме, че най-значимите рискове за физическия петролен пазар вече са преминали“, заявиха от австралийската компания BHP във вторник.

„Цените могат да надградят скорошното си възстановяване, ако мобилността продължи да се подобрява в глобален мащаб“, прогнозираха от BHP, въпреки че предупредиха, че „темпът на ръст може да бъде скромен, като се имат предвид потенциалните затруднения от увеличаването на предлагането“.

През миналата седмица Администрацията за енергийна информация на САЩ намали прогнозата си за глобално търсене на петрол, като предложи по-малко от очакваното по-рано намаляване на световните запаси.

От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,45% до ниво от 2007,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 08:53 часа.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още