IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петролът поскъпва след изненадващ спад на американските запаси*

Запасите на суров петрол в САЩ се свиват с 6,8 млн. барела до 531 млн. барела, докато анализаторите очакваха ръст в размер на 357 хил. барела

09:35 | 29.07.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;<em>Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Петролните цени се повишават, след като доклад на американската петролна индустрията показа, че запасите в САЩ се понижават въпреки очакванията, което предоставя на пазара възходящ тласък на фона на рекордното увеличение на инфекциите от коронавирус по света, съобщава CNBC.

Цената на бенчмарка Брент се повиши с 14 цента, или с 0,3%, до 43,36 долара за барел към 9 часа българско време, след като отчете спад с 0,4% във вторник (28 юли). 

Фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate (WTI) поскъпнаха с 2 цента, или с 0,1%, до 41,06 долара за барел, след като спаднаха с 1,4% в предишната сесия.

Запасите на суров петрол в САЩ са спаднали с 6,8 млн. барела през миналата седмица до 531 млн. барела, показват данни на Американския петролен институт.

Очакванията на анализаторите бяха за увеличение на запасите с 357 000 барела. Данните на правителството на САЩ се очаква да бъдат публикувани в рамките на днешния ден.

„Това би трябвало временно да облекчи някои опасения относно продължаващите проблеми с търсенето“, написа в бележка до клиентите Стивън Инес, главен стратег за глобалните пазари в AxiCorp.

Пандемията от COVID-19 поддържа опасенията относно намаляването на търсенето на горива, което води до свръхпредлагане на пазара, докато в световен мащаб се отчита рекорден брой нови инфекции, включително в САЩ, най-големият потребител на петрол в света.

Четири американски щата съобщиха за нови дневни рекорди относно броя на загиналите вследствие на заразяване с коронавирус във вторник, а случаите на инфекции в Тексас вече надхвърлят 400 000.

Опитите на Вашингтон да предостави допълнителна финансова помощ на фона на нестихващата пандемия пропаднаха в безпорядък, след като някои от републиканците не се съгласиха с плана на партията за подкрепа в размер на 1 трилион долара.

Властите в Хонконг предупредиха по-рано днес, че градът е на ръба на мащабна коронавирусна епидемия и призоваха хората да останат по домовете си.

*Информацията е актуална към 08:55 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Моабет да става
преди 3 години
От няколко години новините за запасите на петрола в САЩ са винаги, изненадващ спад или изненадващ ръст. Дали анализаторите които прогнозират са "експерти" или новините се ползват както червените и зелените маркери в парламента?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още