IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-малкото от очакваното увеличение на запасите в САЩ оскъпи петрола*

След пониженията американският лек суров петрол поскъпва с над 11%

09:24 | 29.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg</p>

Снимка: Bloomberg

Цените на петрола се повишават в сряда, след като доклад на Американския петролен институт показа по-малко от очакваното натрупване на суровинни запаси в САЩ, информира CNBC.

Международният бенчмарк Брент поскъпва с 3,18%, или 0,65 долара, до ниво от 21,11 долара за барел. От своя страна, фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 13,72 долара за барел, което е повишение от 1,38 долара, или 11,35%.

Данните на Американския петролен институт показаха, че запасите от суров петрол в САЩ са нараснали с 10 милиона барела през седмицата, завършила на 24-и април, до 510 милиона барела. В равнение с това анализаторите очакваха запасите да се увеличат с 10,6 милиона барела, предаде Ройтерс.

Все пак от Moody's Investors Service заявиха, че намаляват своите краткосрочни прогнози за цените както на сорта WTI, така и на сорта Брент.

„Изключително слабите краткосрочни цени ще продължат да са факт, докато продукцията спадне достатъчно и натоварването на складовете бъде облекчено“ каза Елена Надточи, вицепрезидент и старши кредитен директор в Moody's. „Съществените корекции на предлагането в срок трябва да помогнат за балансиране на пазара по-късно през 2020 г., но темпът на възстановяването на пазара и повишаването на цените на петрола ще зависи от възстановяването на търсенето“, добави тя.

Moody's прогнозата за цената на сорта WTI средно около 30 долара за барел през тази година и 40 долара за барел през следващата година. За сорта Брент от Moody's  прогнозират средно 35 долара за барел през 2020 г. и 45 долара през 2021 г.

От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,31% до ниво от 1727,60 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 08:55 ч

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още