Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Подновените опасения за търсенето понижават цените на петрола*

Оптимизмът на търговците беше попарен, след като от администрацията на САЩ обявиха, че възнамеряват да запазят митата върху китайския внос до приключването на втората фаза от преговорите

Подновените опасения за търсенето понижават цените на петрола*

Снимка: Архив на Ройтерс

Цените на петрола се понижават в сряда поради опасенията, че дългоочакваната търговска сделка от първа фаза на преговорите между Съединените щати и Китай, най-големите потребители на петрол в света, може да не повиши търсенето. Оптимизмът на търговците беше попарен, след като от администрацията на САЩ обявиха, че възнамеряват да запазят митата върху китайския внос до приключването на втората фаза от преговорите, информира Ройтерс.

Цената на международния бенчмарк Брент се понижава с 12 цента, или 0,19%, до ниво от 64,37 долара за барел. От своя страна, фючърсите върху американския лек суров петрол WTI възлизат на стойност от 58,09 долара за барел, което е понижение от 14 цента или 0,24%.

Министърът на финансите на САЩ Стивън Манучин заяви късно във вторник, че митата върху китайските стоки ще останат в сила до края на преговорите по втората фаза на търговско споразумение с Китай, въпреки че се очаква двете страни да подпишат частична сделка по-късно в сряда.

Още по темата

"Глобалното търсене на суров петрол може отново да спадне, ако напрежението между САЩ и Китай се задържи след твърдата позиция, заета от администрацията на Тръмп", каза Едуард Моя, анализатор в OANDA.

„Финансовите пазари са разочаровани, тъй като администрацията на Тръмп ... сигнализира, че митата ще останат в сила поне до след американските президентски избори в края на 2020 г. и отмяната им ще зависи от това дали Китай ще изпълни своите обещания по споразумението от първа фаза", добави той.

В допълнение към притесненията за търговските отношения между Вашингтон и Пекин правителството на САЩ обсъжда приемането на закон, който значително ще разшири правомощията на институцията за блокиране на доставки на стоки, произведени в чужбина, за китайския технологичен гигант Huawei, споделиха двама източници.

Междувременно американските запаси от суров петрол са се повишили с 1,1 милиона барела, показаха данни на Американския петролен институт.

Очаква се добивът на петрол в Щатите да нарасне до рекордните 13,30 милиона барела на ден през 2020 г. основно поради по-високото производство в Тексас и Ню Мексико, заявиха от Администрацията за енергийна информация на САЩ.

От своя страна цената на златото бележи ръст от 0,50% до ниво от 1552,30 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:24 ч.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Суровини
МАЕ: Негативната тенденция при петрола може да се прехвърли и върху природния газ