IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преговорите за ограничаване на добивите на петрол се отлагат с два дни

Срещата на ОПЕК с представители на държави извън картела ще се състои на 28 ноември, а не на 26 ноември, както се предвиждаше

21:37 | 11.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Техническите преговори за ограничаване на добива на петрол в държавите от ОПЕК с представители на страните извън картела, сред които е и Русия, се отлагат за 28 ноември, съобщава Bloomberg, като се позовава на източници от Организацията.

Според тях на срещата трябва окончателно да бъде подготвен планът за съвместни действия за стабилизиране на цените на петрола, посочва руската информационна агенция ТАСС, цитирана от БТА.

В края на октомври министърът на енергетиката на Азербайджан Натик Алиев съобщи, че срещата на техническо равнище на ОПЕК ще бъде на 26 ноември. 

На 28 и 29 октомври в австрийската столица се състоя първото заседание на специалната комисия на ОПЕК по изпълнението на договореностите за ограничаване на добива на равнище от 32,5 - 33 млн. барела дневно, постигнати в Алжир. 

Междувременно днес ОПЕК отчете ръст на добивите през октомври в сравнение със септември, което оказа натиск върху цените на петрола на световните пазари.

Рекордни добиви се отчитат и в държавите извън картела на фона на все по-ожесточената борба за пазарни дялове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още