IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Русия е готова да се присъедини към решение за замразяване на петролния добив

Замразяването или дори намаляването на добива е правилното решение за запазване на устойчивостта на световната енергетика, заяви руският президент

16:48 | 10.10.16 г. 4
<p>
	Владимир Путин изнася реч по време на&nbsp;Световния енергиен конгрес в Истанбул.&nbsp;<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Владимир Путин изнася реч по време на Световния енергиен конгрес в Истанбул. Снимка: Ройтерс

Русия е готова да се присъедини към решение за замразяване или намаляване на добива на петрол, което е необходимо за запазване на стабилността на петролния пазар. Това заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС, на Световния енергиен конгрес в Истанбул.

При създалата се ситуация считаме, че замразяването или дори намаляването на петролния добив е, изглежда, единственото правилно решение за запазване на устойчивостта на цялата световна енергетика, каза руският държавен глава. По думите му по този начин ще бъде ускорено възстановяването на пазарния баланс.

Русия е готова да се присъедини към съвместните мерки за ограничаване на добива и призоваваме към това и другите износителки на петрол, подчерта Путин.

Той подкрепи неотдавнашната инициатива на картела за ограничаване на производството и изрази надежда на заседанието на ОПЕК през ноември "тази идея да се въплъти в конкретни договорености".

Руският петролен добив скочи с близо 4 на сто през септември спрямо август до 11,11 млн. барела дневно, което бе нов рекорд за периода след разпадането на Съветския съюз, припомня Ройтерс.

(БТА) 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 6 rate down comment 4
KPetkov
преди 7 години
Да не се излагаме пред чужденците. Освен канибалите, ще присъства и Теменужка. Дано не за закуска :)http://***.wec2016istanbul.org.tr/congress/speakers/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 3
copper
преди 7 години
В най-добрия случай няколко канибала от Вануату може да са присъствали, защото лавров им събори визите, ахахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 14 rate down comment 5
fri
преди 7 години
На тоя Световен енергиен конгрес някой друг освен Путин участвал ли е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още