Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

САЩ могат да се превърнат в нетен износител на енергия до 2026 г.

Това ще бъде в резултат на повишаването на износа на природен газ и намалението във вноса на петролни продукти

САЩ могат да се превърнат в нетен износител на енергия до 2026 г.

Снимка: Архив, Ройтерс

САЩ се очаква да се превърнат в нетен износител на енергия през следващото десетилетие в резултат на повишаването на износа на природен газ и намалението във вноса на петролни продукти, съобщава Ройтерс, позовавайки се на Енергийната информационна администрация (EIA).

Съединените щати са нетен вносител на енергия от 1953 г., но намаляването на вноса на енергия и повишаващият се износ, започнал през миналата година, ще позволят тази тенденция да се промени до 2026 г.

В края на 2015 г., правителството на САЩ вдигна забраната отпреди десетилетия върху износа на суров петрол САЩ, докато износът на природен газ започна през 2016.

Още по темата

„САЩ могат да бъдат напълно енергийно независими“ коментира Адам Симински от EIA по време на конференция, представяща енергийните перспективи през 2017 г.

Според данни на агенцията общото потребление на енергия вероятно ще се увеличи с 5% между 2016 г. и 2040 г.

В същото време данни показват, че износът на петрол от САЩ е нараснал седем пъти, откакто беше вдигната 40-годишната забрана за износ през декември 2015 г.

Три месеца, след като САЩ вдигнаха 40-годишната си забрана за износ на петрол, американският суров петрол потече реално към всеки край на пазара и преоформя енергийната карта на света.

Тогава анализатори коментираха, че все пак САЩ вероятно ще останат малък износител в обозримо бъдеще в сравнение с гиганти от ОПЕК (Организацията на страните износителки на петрол) като Саудитска Арабия, Иран и Ирак и страни извън картела като Мексико и Русия

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (11)

   1| 2    
0
 
2
 
11
michaelis12 до: lyusien
преди 2 години
Не може Сигурно е И основен фактор ще бъде не увеличения износ...
-------------------------------------------------------------------------------------
"Газпром" отчете нов рекорд в доставките на газ за Европа
http://www.investor.bg/evropa/334/a/gazprom-otchete-nov-rekord-v-dostavkite-na-gaz-za-evropa-231609/
-------------------------------------------------------------------------------
хахахахах пхахахахах "почти сигурно е" у кърпа им е вързано пхахахах хахаха ......
2
 
4
 
10
преди 2 години
Няма профилна снимка
Не знам, ама руснаците измислиха ядрено гориво от ново поколение, което няма проблемите за съхраняване на отпадъците му,както е при съвременните реактори. Вероятно се касае и за нов тип ядрени реактори. Сега всички скачат срещу ядрената енергия, което ме навява на мисълта, че тази нова концепция може да е вярна. Навремето, през 1989 г., изкараха едни електрохимици шарлатани, дето откриха студения ядрен синтез и случаят бе потулен - Флайшман и Понс. Прибраха разработките им и чак 20 години по-късно признаха под сурдинка, че това е възможно. Явно и американци, и руснаци не са спали през това време. Кой кого е изпреварил, тепърва ще видим. Иначе глобалното затопляне не е глобално, то е само на повърхността на земята. Никъде нагоре няма загряване на атмосферата, освен в близост до земята. Твърде възможно е да има загряване в горните слоеве на недрата на земята, идващо от вътрешността - някаква конвекция, и от океанското дъно да изригва метан. Така енергийната ефективност бори конвекцията.
3
 
5
 
9
michaelis12 до: khao
преди 2 години
а ти си толкоз проссс, че даже и кожен салам няма да те посоча .... :))
3
 
7
 
8
michaelis12 до: lyusien
преди 2 години
Хюсеине в София в момента ела да видиш кво "глобално затопляне" има с 20см. сняг и хои обясни на народа да си купи вентилатори и слънчаци да се сгреят в тея "климатични промени". Ти си толкова жалко същество, което има само 2 сиви клетки в празната си глава, ч е си немаш и на идея. Ако ми обясниш от техническа гледна точка (на тебе тва ти е чуждо обаче) как соларен панел ще работи при такава снежна покривка ше ти дам Нобелова Награда за зелен енергетик на годината ааааайййде и в същото време твърдиш, че Сашшш ше станели почти сигурно износител на фосилна енергия ..... :)) От там човек си прай извода що за бездарно съществот си ... :))
4
 
4
 
7
khao до: michaelis12
преди 2 години
Няма профилна снимка
ти сега за парите ли му завидя :) кой ти е виновен че "работиш" за рубли :)

Още от Суровини
Цените на петрола се запазват стабилни в ситуация на растяща несигурност*