Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Суровини

Страховете за търсенето отново натежаха над петролните цени*

Търговците на петрол са притеснени, че изтичането на срока по споразумението за съкращаване на добива в рамките на ОПЕК+ ще доведе до свръхпредлагане

Страховете за търсенето отново натежаха над петролните цени*

Снимка: gettyimages

Цените на петрола се понижават в четвъртък след три дни на увеличения, след като перспективата за бързото намаляване на търсенето поради забраните за пътуване и националните блокади заличава оптимизма, че спешните стимули в САЩ в размер на 2 трилиона долара ще засилят икономическата активност, информира Ройтерс.

Международният бенчмарк Брент поевтинява с 33 цента, или 1,24%, до ниво от 27,05 долара за барел. От своя страна, фючърсите върху американския лек суров петрол WTI се разменят за 23,96 долара за барел, което е понижение от 53 цента, или 2,16%.

„С блокадите в много страни очакванията, че търсенето ще намалее с повече от 10 милиона барела на ден нарастват. Подобна загуба на търсене ще увеличи свръхпредлагането “, отбелязаха анализатори от Australia and New Zealand Banking Group.

Още по темата

Очаква се след изтичането на срока по споразумението за съкращаване на добива между държавите от ОПЕК+ нивото на доставките да се повиши, като Саудитска Арабия планира да увеличи производството си с повече от 10 милиона барела на ден от май.

„Увеличава се продукцията на Саудитска Арабия и Русия, а нещата все още изглеждат несигурни поради продължаващата ценова война между тези две страни“, каза ANZ.

От друга страна запасите от суров петрол в САЩ са се увеличили с 1,6 милиона барела през последната седмица, съобщиха от американската Администрация за енергийна информация (АЕИ) в сряда. Това е деветата поредна седмица в  която суровинните запаси на страната отчитат повишение.

Доставките на петролни продукти, показател за търсенето в САЩ, са спаднали с близо 10% до 19,4 милиона барела на ден, показват данните на АЕИ.

Цената на златото бележи спад от 0,63% до ниво от 1623,10 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 09:03 ч.

 

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
4
 
1
преди 6 месеца
Оти не виждам всеобща радост от ниските цени на петрола? Нали това чекахте агитката тука - да зареждате тунджа на тънкаж и да лети европейската и световна икономика, а руската да изчезне? Оти не празнува никой?
Преди време писах тука, че когато нефтът падне до $20, последна грижа ше ви е руската икономика, дето перманентно ви е първа грижа, както и местните цени на горивото, което сипвате в изстраданите си и изгладувани тенекета на колела, ама тогава много ми се подиграваха тука, епитети секви се твориха на корем... Щото ниски цени на нефта означават, че сичко останало е у геджурата и ви чека глад на кутийки... ;) Има бизнес - има търсене на стоки, има търсене на етергия, в т. ч. и на нефт, има кинти за сички, цените на сичко се качват...
Сега разбрахте ли, че съсе целия ви УЖ инвесторски сайт, сте обикновени гащници-надничари без хабер от икономика и кинти... ?

Още от Суровини
Цените на петрола продължават своя спад*