IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото се върна над психологическите 1 400 долара за тройунцуия

Цената на петрола се движи в тесни граници след изненадващия спад на доставките в САЩ

09:50 | 05.06.13 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Цените на златото и петрола се повишават в днешната търговия, водени от застоя в курса на американския долар след поскъпването от последните седмици.

Фючърсите върху американския суров петрол WTI поскъпват днес, провокирани от по-големия от очакваното спад в доставките на суровината в САЩ през последната седмица, пише Market Watch.

Цената на суровия петрол с доставка през юли се повишава с 44 цента, или 0,5%, до 93,75 долара за барел в електронната търговия, след като Американския институт по петрола (АИП) отчете чувствителен спад от близо 8 пъти в доставките на „черното злато“ на седмична база. Вчера суровината поевтиня с 0,2 на сто до 93,31 долара за барел.

Анализът на АИП констатира, че доставките на суров петрол са спаднали с 7,8 млн. барела за седмицата до 31 май, докато очакванията на експертите, анкетирани от Platts, се движеха в рамките на понижение от около 1 млн. барела.

Вчера в Лондон фючърсите върху петрола сорт брент с доставка през август поскъпнаха с 1,2  на сто до 103,26 долара за барел.

Златото отново премина над психологическата граница от 1400 долара за тройунция, след като покачването на долара спря и инвеститорите отново се преориентираха към благородния метал като надеждно средство за съхранение на средства, предава Bloomberg.

Цената на златото с незабавна доставка се повишава с 0,6 на сто до 1408,20 за тройунция, днес след като вчера бе записан спад от 1 на сто до 1 397,20 долара за тройунция.

Среброто от своя страна поскъпва с 0,3 на сто до 22,62 долара за тройунция.

При търговията с други ценни метали платината добавя 0,7% към стойността си до 1504 долара за тройунция, докато паладия поскъпва с 0,8 на сто до 757,25 долара за тройунция.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Ако тренда е толкова надолу защо да чакам 1200, като може да е под 1000?? Оня *** дето е казал, че златото е варварски материал и трябвало да се откажем от него, така и не е разбрал, че за да се извиси човечеството първо трябва да забрави много други варварски неща преди златото. Примери - фалшиви религии, войни, АЛЧНОСТ. Тези неща са много по-варварски и златото ще го има докато има алчност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
danailov82
преди 10 години
споко пич тренда е за надолу, ще имаш възможност поне на около1200 ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
deant
преди 10 години
Варварство! Кощунство! Как пък този варварски матриал е толкоз скъп, тъкмо бях приготвил хартийките да ги разменя на цена по ниска от 1000... Е гати измамниците са тез "анализатори"!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още