IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златото записа седмичен спад под тежестта на силния долар

В понеделник ценният метал се търгува в тесни граници около 1 190 долара за тройунция

11:57 | 30.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Златото записа слаби изменения в петък, след като по-слабият от прогнозите ръст на икономиката в САЩ охлади очакванията за по-бързо повишаване на лихвените проценти, съобщи Investing.com.

На платформата Comex на нюйоркската борса фючърсите върху ценния метал с доставка април затвориха сесията на ниво 1 190,00 долара за тройнунция. За седмицата златото поевтиня с 1,35% под тежестта на силния долар.

Към 10:40 часа българско време златото поскъпва с 0,09% до 1 192,15 долара за тройунция.

В петък бяха публикувани данните за ръста на БВП в САЩ през последното тримесечие и от тях стана ясно, че американската икономика е нараснала с 1,9% годишен темп на ръст през периода октомври – декември. Това е рязко забавяне спрямо третото тримесечие, когато повишението беше 3,5 на сто.

Инвеститорите остават предпазливи, докато анализират потенциалните последици от обещанията на президента Доналд Тръмп да увеличи фискалните разходи, да понижи данъците и да предприеме протекционистичен подход в търговията.

Среброто финишира сесията в петък на ниво 17,16 долара за тройунция без съществени дневни и седмични изменения.

Медта поскъпна с 2,86% за седмицата и изпрати сесията в петък на ниво 2,69 долара за паунд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още