IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carrefour възражда електронната си търговия в Бразилия

Компанията иска да засили позициите си в страната и има ясен план как да се случи това

17:33 | 15.04.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Carrefour, най-големият търговец на дребно в света, планира да възроди електронната си търговия в Бразилия тази година, след като закри тази част от бизнеса си през 2012 г. като част от преструктурирането на групата.

Новината стана ясна, когато изпълнителният директор Жорж Пласа разкри новите планове на компанията по време на годишната среща на акционерите във вторник, съобщава Ройтерс. Освен това той заяви пред инвеститорите, че иска да подсили местния профил на фирмата в Бразилия, вторият ѝ най-голям пазар след Франция.

Carrefour изненада представителите на бранша през 2012 г., когато групата обяви, че приключва с електронната търговия и се съсредоточава върху съживяването на своите супермаркети в Бразилия и Европа.

Френският конкурент на Carrefour Casino, който контролира най-голямата верига магазини за продажби на дребно в Бразилия Grupo Pao de Acucar, управлява и Nova Pontocom – компанията, която е номер едно в Бразилия в сферата на онлайн търговията на дребно.

Пласа не разкри повече подробности за плановете си за разширяването на бизнеса в Бразилия.

„Убедихме се, че Бразилия е страната, на която Carrefour може да разчита, ако засили връзките си с местни партньори“, уточни главният изпълнителен директор на компанията.

Той разкри, че групата ще трябва да реши до края на годината как да финансира експанзията си в страната. Единият начин е да продаде дял от бизнеса си на бразилски инвеститори, а другият е да продължи първичното публично предлагане на акции и през 2015 г.

По време на срещата акционерите са одобрили всички направени предложения, включително и увеличаването на горната възрастова граница за заемане на поста главен изпълнителен директор от 65 на 70 г. Пласа, чийто мандат изтича през пролетта на 2015 г., в момента е на 65 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още