IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евгений Кънев: В дългосрочен план САЩ помагат на китайската икономика

Няма да има нови санкции срещу вноса на китайски стоки в САЩ, смята управляващият съдружник в „Маконис"

10:41 | 01.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Търговската война между САЩ и Китай остана най-важната тема и на срещата на Г-20 в Япония през изминалите почивни дни. Сред резултатите на форума изпъква сключването на примирие между Доналд Тръмп и Си Дзинпин, включващо увеличен износ на хранителни стоки в посока Китай, падане на забраната за търговия с Huawei и запазването на досегашните мита върху китайски стоки. В краткосрочен план това може и да дава резултат в полза на САЩ, но в дългосрочен китайската икономика ще почерпи много по-големи дивиденти.

Това е прогнозата на управляващия съдружник в управленската и консултантска компания „Маконис“ Евгений Кънев, направена в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Той смята, че Huawei “междувременно се превърна в разменна монета на Тръмп, за да предложи на Си увеличение на вноса на американски хранителни стоки към китайската страна”. Кънев отбелязва още, че според американския държавен глава има сключена подобна сделка, докато китайската преса определя това повече като пожелание и начало на нов процес на преговори. 

“Няма да има нови санкции срещу вноса на китайски стоки в САЩ", смята още Кънев. 

Управляващият съдружник в „Маконис" подчерта, че интересите на Европейския съюз са останали в периферията на срещата на Г-20, “тъй като вътрешните му проблеми след изборите за нов Европейски парламент не дават възможност за вземане на важни решения на голямата икономическа сцена".

Кънев напомни, че Ангела Меркел и Еманюел Макрон водят своите вътрешни битки помежду си.

Какви са прогнозите на Евгени Кънев ще разберете от видео материала.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още