IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

General Motors разширява дейността си в Китай

Компанията създаде смесена компания за производство на ванове и малки камиони на стойност 2 млрд. юана

14:45 | 31.08.09 г.
Автор - снимка
Създател
General Motors разширява дейността си в Китай

Американската компания General Motors прави стъпки за разширяване на дейността си в Китай. Това става ясно от създаването на смесена компания с притежавания от китайското правителство производител на ванове и малки камиони FAW, предава ВВС.

Проектът е на стойност 2 млрд. юана, като се очаква произведените автомобили да бъдат пласирани на китайския пазар с марката FAW. В по-далечен план е възможно да се произвеждат и коли с марката General Motors, които да се продават в САЩ, съобщават от компанията.

Съвместното производство ще се осъществява във фабриките на FAW, допълва ВВС.

През първите шест месеца на 2009 г. General Motors е реализирала продажби на 818 442 превозни средства в Китай. За сравнение през цялата 2008 година продажбите възлизат на 1 094 561 коли.

Сред най-популярните в Китай автомобили на GM са били минивановете и малките модели.

Към момента сътрудничеството на GM с Китай се осъществява чрез компанията SAIC Motor. Заедно с нея се произвеждат автомобили под марката Buick, Chevrolet и Cadilac. Освен това американският концерн има смесени фирми със SAIC и Liuzhou Wuling Automobile за производството на миниванове, пикапи и компактни автомобили от марката Spark.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още