Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Германия подкрепя пострадалия от мерките срещу COVID бизнес с 10 млрд. евро

Ще бъдат покривани до 100% от щетите, директно свързани с блокадите, налагани от правителството

Германия подкрепя пострадалия от мерките срещу COVID бизнес с 10 млрд. евро

Снимка: Bloomberg LP

Германия ще подкрепи бизнеса, пострадал от мерките за ограничаване на коронавируса, с 10 млрд. евро. Схемата беше одобрена от Европейската комисия (ЕК) по правилата за държавна помощ, посочват от Брюксел.

Още по темата

По схемата ще бъдат подпомагани фирми от всички сектори, които са били ощетени заради пълните блокади, които наложи германското правителство в периода 16 март - 31 декември 2020 година. За някои икономически дейности това означаваше пълно затваряне и спиране на дейността.

Под формата на директни грантове ще бъдат компенсирани до 100% от загубите, които са пряко свързани с мерките против коронавируса. Периодът, за който ще бъдат получени средствата, зависи от налагането на конкретните ограничения.

Пандемията от коронавируса се квалифицира от ЕК като извънредно и непредвидимо събитие със значително икономическо въздействие.

"Работим активно със страните от общността, за да намерим работещи решения, съвместими с европейските правила, за да подкрепим компаниите в тези трудни времена", коментира комисарят по въпросите на конкуренцията Маргрете Вестагер при представянето на схемата.

По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Свят
Как терорът на Лукашенко достигна и до Олимпиадата