IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs: Хедж фондовете се завръщат на сцената

Средната възвращаемост от инвестирането в хедж фонд достига 10% на годишна база

17:15 | 19.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Според Goldman Sachs Group инвестирането в хедж фондове бележи голям ръст тази година, предава Blomberg.

Кошницата на Goldman Sachs с най-популярните дълги позиции на хедж фондовете надхвърля ръста на индекса S&P 500 с 2 процентни пункта от началото на октомври. Въпреки това на годишна база през 2019 г. бенчмаркът регистрира ниво по-високо с 4 пункта от това на списъка на инвестиционната банка. h h

Средната възвращаемост от инвестирането в хедж фонд достига 10% на годишна база, казаха още от Goldman.

Инвестиционната банка е изготвила анализ на 833 хедж фонда с брутни активи на стойност 2,1 трилиона долара, от който става ясно, че броят на фондовете, които държат акциите на Amazon в топ 10 на най-големите си позиции, е спаднал до 78 от 95. Новите имена, които се повяват в списъка с 50 акции, появяващи се най-често в топ 10-те акции на хедж фондовете, включват Fiserv, Global Payments и KKR & Co.

„Фондовете леко са увеличили инвестирането си в циклични акции“ през третото тримесечие, „но нивото на тези инвестиции сега остава по-малко, отколкото обикновено в миналото“, пишат стратезите и добавят: „Фондовете също увеличиха своите инвестиции във фирми, изложени на ефектите от затруднената търговия между САЩ и Китай през третото тримесечие“.

Въпреки това хедж фондовете все още не са успели да се възползват от повишенията в ценните на акциите, съобщават още от Goldman.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още