IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mittal Steel с 15% спад на печалбата за второто тримесечие

13:09 | 10.08.05 г.
Mittal Steel с 15% спад на печалбата за второто тримесечие
Cветовният лидер в областта на стоманата Mittal Steel е регистрирал спад от 15% на нетната си печалба за второто тримесечие на 2005 г. до 1,09 млрд. долара и очаква лек спад на доставките през третото тримесечие.

Обявеният днес резултат за първи път включва US Steel, американската компания за черна металургия, чието закупуване бе финализирано на 15 април.

"Индустрията трябваше да се справи с прибягването до запасите в Европа и САЩ, което доведе до намаляване на търсенето и цените през второто тримесечие", съобщи изпълнителият директор на Mittal Steel Лакшми Митал.

Доставките на стомана на Mittal Steel са се покачили до 12,2 млн. тона за периода от април до края на юни, или покачване със 17% в сравнение с първото тримесечие. Като се изключи приносът на US Steel, доставките са се понижили с 10%.

За третото тримесечие на 2005 г. базираната в Ротердам компания очаква „продължение на неблагоприятната среда за индустрията“.

Във вторник стана ясно, че Mittal Steel обмисля да инвестира до 350 млн. долара в завод в Европа, за да навакса изоставането си от конкурентите в производството на ламарина за автомобилната индустрия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още