Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Нона Караджова: САЩ и Китай демотивират ЕС в борбата с климатичните промени

Дори европейските страни да изпълнят в пълен мащаб всички предвидени програми, това ще има минимален ефект, каза бившият екоминистър

гледано: 1741   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

На световно ниво учените спорят дали климатичните промени са основно в резултат от човешката дейност. Учените към конвенцията за климата твърдят, че над 50% от проблемите са от човешка дейност. При всички положения 90% от мерките за борбата с климатичните промени са абсолютно смислени, защото са за по-чист въздух и по-добра околна среда. Това смята Нона Караджова, бивш министър на околната среда, която коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, че конвенционалният автомобилен транспорт е един от основните източници на замърсяване на въздуха в световен мащаб.

Още по темата

"Замърсяването на въздуха и околната среда е пряко свързано с човешката дейност, но за климатичните промени няма доказана на 100% връзка с човешката дейност. Но климатичните изменения са факт и ние трябва да се подготвим", съветва тя.

Караджова посочи, че най-големите замърсители с парникови газове САЩ и Китай не участват в Конференцията на ООН по изменението на климата. Според нея това означава, че те няма да участват във финансиране за преодоляване на проблемите. “Това демотивира европейските страни, тъй като техният принос за парниковите газове в световен мащаб е 9%", каза Нона Караджова.

По думите ѝ дори европейските страни да изпълнят в пълен мащаб всички предвидени програми, ще има минимален ефект.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 9 месеца
Най-после някой да каже истината.

Към САЩ и Китай може да добавим Индия, Индонезия, харабите и още много други.

Още от Свят
Кадър на деня за 19 септември