IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Опозиционен активист: Петролната индустрия във Венецуела страда заради Мадуро

Петролният сектор на страната се свива от 1998 г., когато Уго Чавес идва на власт, казва Естефания Мелендез

22:16 | 08.02.19 г. 12
Опозиционен активист: Петролната индустрия във Венецуела страда заради Мадуро

Производството на петрол във Венецуела намалява с бързи темпове и към момента не надвишава 1.2 млн. барела на ден в резултат на управлението на президента на страната Николас Мадуро. Това каза Естефания Мелендез, активист на опозицията във Венецуела, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

Петролният сектор на страната се свива от 1998 г., когато Уго Чавес идва на власт, коментира Мелендез. САЩ са били винаги най-големият купувач на петрол на Венецуела, допълни тя.

„Уго Чавес никога не е спирал да продава петрол на САЩ. 40% са продадени на САЩ, 20% на Китай, а останалите – на други държави. Тази революция винаги е съществувала и е оцелявала заради петролните долари от САЩ“.

Венецуела купува от САЩ 80% от бензина, който се доставя в страната, заяви гостът.

Санкциите на САЩ са срещу високопоставени политици във Венецуела, обясни тя. Мелендез коментира и съмненията, че правителството планира да изнесе 20 тона злато от златния резерв на страната.

„Тези 20 тона злато са близо 20% от златния резерв на Венецуела. Правителството търси начин да намери пари, защото сега се нуждаят от много пари. Не се знае дали златото ще отиде в Русия, въпреки че самолетът е от руска компания. Златото е предлагано на Саудитска Арабия и Туриця“.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

12
rate up comment 1 rate down comment 1
michaelis12
преди 5 години
не не, проблемите с жилетките не идват от Сашево, те тия отвътре идват от там има различия у възгледите на чорбаджиите глобалисти дет са го боднали тоя тикввар с баба му там, те искат едно а тоя прай некви своеволия и съвпада с недоволството на раята от там едни жилетки, химикалки, ръкавици и аре слеащия с баба му да заповяда ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 1
0pk
преди 5 години
Ае не го еват ни него ни баба му за 5 стинки, че искал еврогейсска армия да прай. Те проблемите им са много сериозни и му дойде времето да кипнат. Ако ФАЩ им управляваха протестите, до сега да е излязал някой техен Гуайно и да се е заклел пред Айфеловата кула. Като ги гледам по клиповете, там протестират основно бели работещи хора, на които им е писнало да хранят *** *** дето им е в наследство от колониите.Та чакаме ги начи, да изкарат гилотината от Лувъра и да започва свършването :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 2 rate down comment 2
michaelis12
преди 5 години
ае *** така са му казали иначе ше го еббът и него и баба му .... :)) а жилетките са му наградата за дет иска да прай еврогейсска армия и да отцепя Еврогейсското царство от Чорбаджията в Сашш, а са го сложили там именно за обратното и да прай пари за богатите и да цепи съюза и да *** бабетиите .... :)) Втрещен ти па ... :)), еее те тва е, утре други ден и у нас ше се провъзгласи некой дфома ше ги изтреби Тиквесторите и не мое се оплачат и на Арменския Поп. Тая путтка заспала Захариева ше бъде зверски разчекната на площада за назидание на останалото евроатлантик .... То аз не знам за ко иаме Външно Министерство с тая сливва миризлива а не ни сложат некой от Губернатор от Фашингтон директно като Феодал-Господар на Колонията и да затварят тоя цирк на Мутренското Събрание под опашката на коня .... мое па да тръгнат така нешата не се знае .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 2
0pk
преди 5 години
Мани, втрещен съм от безумието. Е оня бабоев френския, се възхищавал и подкрепял самозванеца във Венецуела, ама неговите жълти жилетки клатели иначе така правилното му управление. Чакам начи с интерес, на Шарл дьо Гол да излезе един с мегафон и да се обяви за новия президент на Франция, че да видя реакцията на останалите зелки. Тпнари.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 5 rate down comment 2
michaelis12
преди 5 години
не не ти нишо не разбираш, според Евроггейския педализъм и Сашовския Нацизъм тва у Венецуела е Комунизъм и смяна на режима кат е, а кат е в Украйна е създаване на Демокрация .... :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 2
zap
преди 5 години
Графиката на Венецуела "изненадващо" свършва през 2014, що така ?сега е 2019, да не би да е щото тяхната стъкмистика е спряла да подава данни ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 7 rate down comment 3
0pk
преди 5 години
Абе господа, като казвате Мадуро бил виновен за всичко, що не казвате кой му играе сечено? Това все едно на вас да ви вържат ръцете и да ви се смеят - ский го тоя нсра се и не може да се обърше. Тия статийки и интервюта нямат стойност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 4
creepazoid
преди 5 години
Нямат демокрация веееее...........и затова там средната месечна заплата е 7$ или около 100 пъти по-малко от България - точно защото НЯМАТ демокрация.Ето ви я същата графика с включен Иран - пак богата на петрол и газ дуржава без демокрация:https://***.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:VEN:IRN&ifdim=region&tdim=true&ind=falseДЕМАГОГИЯТА ВИ НЯМА КРАЙ!!!!! КРИПАЗОИДИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 6
ABBA
преди 5 години
Е, то Венецуела ни слага в джоба по тая графика, *** те неат демокрация веееее......Т'ва есенцията на есенциите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 4
doba
преди 5 години
https://***.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_pcap_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=country:BGR:VEN&ifdim=region&tdim=true&hl=bg&dl=bg&ind=false
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още