Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Свят

Ориентират ли се вече инвеститорите към покупки на акции?

Възможно е икономическото възстановяване да бъде К-образно, смята Росен Иванов, управляващ партньор на Black Peak Capital

гледано: 3835   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
1 гласа
Възможно е икономическото възстановяване да бъде К-образно, а не W и да протече различно за различните субекти. Това мнение изрази в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването “В развитие” Росен Иванов, управляващ партньор на Black Peak Capital.
Още по темата

“Ако погледнем индексите по индустрии, се оказва, че възстановяване е имало само в три от тях - технологии, стоки от първа необходимост и комуникации. Всички останали индустрии не са се върнали към растеж от предкризисните нива. А някои дори са значително под тези нива, каза той и посочи, че индустриалните компании са 10% под върха, а финансовите - 20%. -Реално средните акции на пазара са около 20% под върха си.”

Иванов смята, че сегашното състояние на техонологичния сектор и на телекомуникациите в САЩ в сегашната ситуация се различава от ситуацията през 1998-1999 г., която съпътстваше дотком балона.

“Тогава много от компаниите имаха недоказани бизнес модели, а сега е коренно различно. В момента компаниите са с реални бизнес модели, които освен, че са печеливши, имат и жизнена сила за справяне с кризата. Оценките сега са високи по всякакви измерители, но не говорим за балон, който може да се сравни с 1998-1999г”, категоричен е експертът.

Управляващият партньор на Black Peak Capital  е убеден, че сега е подходящият момент за инвестиране.

“Кризата показва силата на тези предприемачи, които управляват ситуацията добре. Възможността за неорганичен растеж на компаниите е много по-голям”, очаква Росен Иванов.

Според него дяловото инвестиране е интересен актив. “В момента със съществуващото си портфолио гледаме да използваме кризата като възможност”, добави още той.

Как ще се развият пазарите в близко време? Кога ще се възстанови реалната икономика и в Европа? Какъв е подемът на акциите през последния месец? Има ли методи за прогнозиране на капиталовите потоци?

Материалът не е повод за инвестиционно решение!

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Свят
Кр. Атанасов: Развитите пазари стават по-малко атрактивни за инвестиции