IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политолог: Най-големият компромис между ЕС и Великобритания е самата сделка

Големите промени ще бъдат забелязани в сферата на услугите, които няма да се полазват с универсален достъп, прогнозира Христо Панчугов

13:50 | 30.12.20 г.
Политолог: Най-големият компромис между ЕС и Великобритания е самата сделка

„Бе постигнато споразумение въз основата на най-малкото общо кратно. Сега всяка страна ще представи сделката като победа“, коментира той.

Според Панчугов най-големите промени ще бъдат забелязани в сферата на услугите, които няма да се полазват с универсален достъп.

„При търговията ще има промени в краткосрочен план, но тъй като все пак има търговско споразумение, бизнесът ще може да се напасне“, смята политологът. 

По думите на Панчугов обаче на Великобритания сега ѝ предстоят по-тежки времена, тъй като тя трябва да търси нов подход както за Европа, така и за САЩ, след като Джо Байдън не изглежда толкова готов на споразумение за свободна търговия, колкото Доналд Тръмп. 

Относно предстоящото встъпване в длъжност на новия американски президент политологът е на мнение, че не може да се очакват резки промени в политиката на САЩ, тъй като „демократите не успяха да си осигурят контрол над Сената и всеки ход на новия президент ще подлежи на одобрение от републиканците“.  

Какъв партньор на ЕС ще бъде Обединеното кралство след Brexit? Какво ще се промени в търговията след 1 януари 2021? Как Байдън ще пренареди геополитическия пъзел? 

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още