IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рекордно производство на коли в Словакия през 2007 г.

През миналата година 40% от износа на страната е бил формиран от автомобилното производство

10:20 | 09.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Рекордно производство на коли в Словакия през 2007 г.

Автомобилните заводи в Словакия са произвели общо 571 071 превозни средства през миналата година, което представлява увеличение от над 300 хил. броя спрямо предходната година, съобщи Йозеф Ухрик, президент на Словашката асоциация на автомобилната индустрия, цитиран от SKToday.com.

„Приключихме годината с рекордно производство в трите автомобилни завода, които работят в Словакия“, казва Ухрик. В резултат на това страната се е превърнала в световен лидер по произведени автомобили спрямо броя на населението си, индикатор, който възлиза на 105,7 коли на хиляда жители.

По думите на Ухрик общото производство на Kia и PSA Peugeot Citroen в Словакия през 2007 г. за първи път е надминало това на базирания в Братислава завод на Volkswagen, който работи в страната от най-отдавна.

Броят на произведените коли в Словакия за настоящата година се очаква да достигне 640 хил., прогнозира президентът на асоциацията.

През миналата година 40% от износа на страната е бил формиран от автомобилното производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още