IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще се превърне ли Uber в Amazon на транспортния бранш

Uber Eats притежава потенциал, за да излезе на печалба компанията, но ще се наложи увеличение на цените на услугите, смята Ивайло Чаушев

14:45 | 13.05.19 г.
Ще се превърне ли Uber в Amazon на транспортния бранш

Първичното публично предлагане (IPO) на транспортната компания Uber се превърна в един голям провал, въпреки надеждите, че съдбата на Lyft ще бъде избегната. Какви са перспективите пред компанията и цялостните настроения на пазара, коментира в Bloomberg TV Bulgaria старши дилърът в „Делтасток“ Ивайло Чаушев.

„От Uber се промотираха като Amazon на транспортния бранш, но аз съм скептичен за успеха му“, е мнението на специалиста. Неговите очаквания са, че спадът в цената на акциите за компанията ще продължи, но той не се нае да прогнозира каква ще е продължителността.

„Събраните 8 млрд. долара от IPO-то ще бъдат инвестирани в експанзия – борба с Lyft, инвестиции в автономните автомобили и в Uber Eats. Именно Uber Eats притежава нужния потенциал, за да може един ден компанията да излезе на печалба, но това минава и през някои задължителни реформи, като увеличението на цените на услугите и промяната в субсидирането на потребителите“, смята още Чаушев.

Той очаква, че се задава краят на бичия пазар с оглед увеличаващата се поредица от лоши IPO-та, а „това е една от индикациите за рецесия за съжаление“.

Повече от разговора в студиото с Ивайло Чаушев вижте във видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още