IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световни организации се обединиха за спасението на рибата тон

Според учените настоящият улов на риба тон е три пъти по-голям от максималното ниво, което позволява безпроблемно репродуциране на вида

17:37 | 26.01.07 г.
Автор - снимка
Създател
Световни организации се обединиха за спасението на рибата тон

Петте международни организации, които регулират улова на риба тон, приеха в петък първия план за действие в световен мащаб за спасяване на застрашения от изчезване вид, съобщи АФП.

Планът бе приет след петдневна международна конференция, която се проведе в Япония.

Целта е да се координират дейностите на петте организации в областта на контрола на световната търговия с риба тон чрез система с общи етикети и чрез засилен обмен на информация. Освен това ще бъде изготвен черен списък с кораби, които са обвинявани в незаконен улов.

В същото време не е взето решение за въвеждане на ограничителни квоти за улова на рибата тон, защото според организациите не това е била целта на срещата им. Идеята по-скоро е да се даде обща ориентация в проблема.

Според учените настоящият улов на риба тон е три пъти по-голям от максималното ниво, което позволява безпроблемно репродуциране на вида, без да е застрашен той от изчезване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още