IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сърбия: Изграждането на сръбския участък на „Турски поток“ върви по график

Според руски представител Сърбия продължава да бъде най-активната страна от региона по отношение на изграждането на газопровода

14:30 | 19.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Строителството на сръбския участък на "Турски поток" върви по график и е предвидено да приключи към края на тази година, заяви пред журналисти заместник-ръководителят на руската правителствена администрация Сергей Приходко преди началото на визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в Сърбия, предаде ТАСС. 

Той отбеляза, че по проекта "Турски поток" и свързаните с него транзитни тръбопроводи в страните от Югоизточна Европа, в момента се реализират мероприятия за организиране на доставки на газ по второто разклонение на този газопровод по маршрута България - Сърбия - Унгария с изход в газоразпределителния център в Баумгартен ,Австрия.

По думите на Приходко най-активно е взаимодействието със Сърбия, изгражда се магистрален газопровод на сръбска територия с дължина 402 км.

С въвеждането в експлоатация на цялата система транзитни газопроводи, продължаващи "Турски поток", Сърбия надеждно ще осигури вътрешното потребление на газ, а също ще осъществява транзит на синьо гориво в страните от Централна Европа, подчерта Приходко.

Русия от своя страна е готова да доставя на партньорите тези обеми природен газ, за които има търсене, каза руският представител. Предполага се, че сръбският участък на "Турски поток" ще започне в град Зайчар, на границата с България, и ще пресече границата с Унгария близо до град Хоргош. Входната мощност се очаква да бъде 13,88 милиона кубически метра газ на ден, а изходната - около 10 милиона кубически метра.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още