IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В самопровъзгласилата се Донецка република започва национализация

С този ход ще бъдат наказани олигарсите, които искат да плащат данъци на Киев, а не на ДНР, обявиха властите в отцепилата се област

15:23 | 20.05.14 г. 10
<p>
	На 11 май жителите на Донецк и Луганск гласуваха на референдум за отцепването си от Украйна. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

На 11 май жителите на Донецк и Луганск гласуваха на референдум за отцепването си от Украйна. Снимка: Ройтерс

Ръководителите на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) започват процес на национализация, като основната причина за това е „нежеланието на регионалните олигарси да плащат данъци в бюджета на ДНР“. Това съобщение направи ръководителят на президиума на Върховния съвет Денис Пушилин, пише ИТАР ТАСС.

Върховният съвет е най-висшият и всъщност единствен законодателен орган в ДНР, според Конституцията на новосъздадената република.

Припомняме, че по-голямата част от гласувалите на референдум на 11 май подкрепиха независимостта на Донецката република и Луганската народна република. На този етап резултатите от референдума не са признати от международната общност. 

„Олигарсите заявяват, че ще плащат данъци в Киев. Това означава, че те финансират действията на киевската хунта. Не можем да им оставим предприятията, длъжни сме да ги съхраним“, обясни още Пушилин пред Руската служба „Новости“.

На кратък брифинг днес Пушилин съобщи още, че са преустановени преговорите с Ринат Ахметов. В понеделник бизнесменът призова своите служители в предприятията на територията на Донецката република да излязат на протест и заяви категорично, че не признава независимостта на републиката. Украинският милиардер изгради империя от мини и енергийни предприятия в областта. 

„С Ахметов вече няма да водим никакви преговори. Ако от негова страна ще бъде водена политика на провокационни действия, то и в нашата република има няколко варианта за реакция“, заяви днес Пушилин.

Съпредседателят на Върховния съвет Мирослав Руденко пък допълни, че изявленията на украинския президент не съответстват на мнението на народа в Донбас и това „няма да му донесе народната любов“. 

В областта има богати залежи на въглища. През 2012 година сп. Forbes определи Донецк като най-доброто място за правене на бизнес в Украйна. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

10
rate up comment 4 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
Първо започни национализацията от Първанов, който направи първия си милион само от помилвания. После продължи с фашистите от политбюрото ви на Позитано 20, които са най-монолитната група собственици на имоти на известен курорт от френската ривиера. После национализирай обръчите на коалиционния си партньор ДПС. ЕРП-тата са си направо дребосъци в сравнение с фашистите от БСП, ДПС, Атака и ГЕРБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 4 rate down comment 5
kane
преди 9 години
БРАВООООООООООООООООООООООООООНационализация на всички фашистки собственостти!Обичам Донецката републикаИскам и в РБ да бъде така - който неплаща данъци - национализация на имуществото му!Да започнем от ЕРПтата - За една НАЦИОНАЛНА ЕНЕРГИИНА СИСТЕМА собственост на хората, дето плащат, а не на богатите хора, дето екслоатират останалите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 6 rate down comment 0
bgMan
преди 9 години
в тази поговорка много е ключова думата "магаретата"ако някой иска да спре да си пати и да отнася ритници първо трябва да спре да бъде магаре
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 5 rate down comment 1
data
преди 9 години
Как го е казал народа : Когато атовете се ритат , магаретата патят !Точно и ясно ! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 9 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
В светлината на гео-политичесите реалности от последните години, става ясно, че не е било възможно да се избегне сблъсъка на противостоящите си световни сили, за определяне ориентацията на Украйна. Украйна можеше да избегне или по-скоро ограничи, човешките жертви и страдание (това за което ти говориш), ако имаше вътрешна консолидация в обществото им ... очевидно, че случая е точно противоположния обществото е разединено до границата на гражданска война и зад тази тъжна реалност стоят куп исторически пластове и естествено действията на външните сили, замесени в този "възел".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 1
data
преди 9 години
Така става като някой вярват в химери подхвърлени им от вън . Жалко за хората - за загиналите и за тези който ще страдат дълго след това
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 10 rate down comment 3
SSIW
преди 9 години
Даааам ... и аз не виждам абсолютно никакво щастие да се задава, както за национализаторите, така и за 99.99% от населяващите тази територия.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 4
abdul
преди 9 години
Не, по-скоро няма да има щастлив завършек за модерните национализатори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 2
SSIW
преди 9 години
... защото края му няма да е като в американските филми.---------------------Смяташ, че сюжетната нишка ще се развива в унисон с най-добрите традиции на съветската кинематографична школа?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 3
abdul
преди 9 години
Ах любов народна... Съхранявайте съхранявайте докато не е приключил този мокър сън, защото края му няма да е като в американските филми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още