IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Verizon спечели ценовата война за МСI с оферта от 8,54 млрд. долара

11:33 | 03.05.05 г.
Автор - снимка
Създател
Verizon спечели ценовата война за МСI с оферта от 8,54 млрд. долара
Тримесечната ценова война между Verizon и Qwest за телекомуникационната компания MCI завърши в понеделник, след като от телекома приеха предложените от Verizon 8.54 млрд. долара и отхвърлиха офертата, направена от Qwest, която бе с близо 13% повече в размер на 9.85 млрд. долара.

Щатската телекомуникационна компания Qwest завишава на няколко пъти офертата си за покупка на MCI. Според последната оферта собствениците на една акция от MCI щяха да получат 16 долара в брой и 14 долара в акции на Qwest, или за една акция на MCI собствениците щяха да получат 3.373 акции на Qwest.

Офертата бе определена за известно време като предпочитана, но бе даден срок на Verizon за контрадействия, които бяха предприети от компанията. Оттам повишиха офертата си от 23.10 долара на акция до 26 долара, което ги направиха предпочитан купувач пред силно задлъжнелия Qwest.

Според последното прието предложение акционерите на MCI ще получат 5.6 долара в брой и по поне 20.4 долара в акции на Verizon, за всяка притежавана от тях акция.

След обявяване на новината акциите на MCI загубиха 84 цента от стойността си до ниво от 25.70 долара за брой, като спад регистрираха и книжата на Verizon, които се понижиха с 2.3% до ниво от 34.97 долара за брой.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още